Ποιος ο κορυφαίος ελληνικός προορισμός για το 2015 (!) Λίστα

Ποιος θεωρείται ο καλύτερος ελληνικός προορισμός για το 2015; Δείτε τη λίστα.

Το Σιμ Ριπ στην Καμπότζη, το Φορτ Λοντερντέιλ στη Φλόριντα και η Μύκονος είναι οι τρεις προορισμοί που θα μας απασχολήσουν το 2015 σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως καταγράφει το Skyscanner, αυτοί οι προορισμοί αναδύονται φέτος ως πιο δημοφιλείς – σε σχέση με τους «γείτονες» Ταϊλάνδη, Μαϊάμι και Σαντορίνη που ξεχώριζαν στο παρελθόν – σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές αναζητήσεις παγκοσμίως.

Πρώτο στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για το 2015 έρχεται το Σιμ Ριπ στη Βόρεια Καμπότζη με 33% αύξηση, ακολουθεί το Φορτ Λόντερντειλ στη Φλόριδα με 32% και τρίτη πλασάρεται η Μύκονος με 31% για τους Βρετανούς.

Οι ειδικοί του τουρισμού πιστεύουν ότι η μεγάλη γκάμα νέων, πολυτελών ξενοδοχείων που εμφανίζονται παράλληλα μ’ αυτά που απευθύνονται στους backpackers είναι το στοιχείο που εκτοξεύει στην κορυφή των «καυτών» προορισμών για το 2015 το Σιμ Ριπ, αφού προσφέρεται και για πολυτελείς όσο και για οικονομικές διακοπές.

Απ’ την άλλη το Φορτ Λόντερντέιλ μοιάζει να αναγεννιέται τουριστικά χάρη στις επενδύσεις και τις υποδομές του, που περιλαμβάνουν μια επέκταση του αεροδρομίου, μια νέα ταχεία σιδηροδρομική γραμμή και την κατασκευή ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου.

Όσο για τη Μύκονο; το κυκλαδίτικο νησί γνωρίζει μια αναβίωση στη δημοτικότητα του χάρη στους διεθνείς αστέρες, όπως τη Τζένιφερ Λόπεζ και τη Λίντσει Λόχαν, που φτάνουν για να διασκεδάσουν και να καταλύσουν στα πολυτελή ξενοδοχεία της. Οι απευθείας πτήσεις από το Χίθροου για το νησί και η οικονομικότερη διασκέδαση που θα προσφέρουν – σε σχέση με την Ίμπιζα – διάσημοι Djs εξασφάλισαν στη Μύκονο την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη.

Οι προβλέψεις αυτές βασίζονται στις αναλύσεις εκατομμυρίων αναζητήσεων πτήσεων μέσω της Skyscanner την τελευταία τριετία, συνδυασμένες με τις έρευνες που μελετούν τις μελλοντικές καταναλωτικές τάσεις και τις επιρροές.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις τα ταξιδιωτικά ενδιαφέροντα να αλλάζουν. Κι ενώ φυσικά η Ισπανία, η ΗΠΑ και η Γαλλία παραμένουν σταθερά οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Βρετανούς κάθε χρόνο και δεν περιμένουμε αυτό να αλλάξει σύντομα, ξέρουμε ότι πολλοί από τους πελάτες μας θέλουν να βρίσκονται μπροστά στις ταξιδιωτικές τους επιλογές και θέλουν νέους προορισμούς που ενδεχομένως δεν είχαμε σκεφτεί στο παρελθόν, να τους εμπνέουν» δήλωσε η Μαίρη Πόρτερ, του Skyscanner.

Ποια είναι η δεκάδα των προορισμών για το 2015:

1. Σιμ Ριπ, Καμπτότζη (33%)

2. Φορτ Λόντερντειλ, Φλόριντα (32%)

3. Μύκονος, Ελλάδα (31%)

4. Βραζιλία, Νότιος Αμερική (26%)

5. Γκολντ Κόουστ, Αυστραλία (18%)

6. Νικαράγουα, Κεντρική Αμερική (13%)

7. Σεούλ, Νότια Κορέα (12%)

8. Κολόμπο, Σρι Λάνκα (12%)

9. Ταϊπέι, Ταϊλάνδη (3%)

10. Παναμάς, Κεντρική Αμερική (3%)

Διαβάστε ποιο ελληνικό πανεπιστήμιο στα καλύτερα του κόσμου και ποια ελληνική παραλία στις καλύτερες του κόσμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.