Tέρας του Λοχ Νες: η νέα θεωρία που λύνει το μυστήριο (;)

Ποια η νέα θεωρία που ενδέχεται να λύνει το μυστήριο με το τέρας του Λοχ Νες;

Σε μία θεωρία που δίνει εξήγηση γύρω από το μυστήριο της “Νέσι” του θρυιλού τέρατος του Λόχ Νες κατέληξαν οι επιστήμονες. αναφέρει η independent. Μετά από ένα άνευ προηγουμένου 18μηνο δίχως κάποια επιβεβαιωμένη μαρτυρία περί εμφάνισης, αρκετοί άνθρωποι έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους με αναφορές για μυστήρια τέρατα που έρχονται από τα βάθη της λίμνης.

Έτσι περισσότερα από 80 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση, έχει μήπως κάνει το τέρας επιστροφή αναρωτιέται η Independent;

Δυστυχώς η αλήθεια θα μπορούσε να είναι λίγο πιο πεζή. Μία φιλανθρωπική οργάνωση ισχυρίζεται, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ότι η πτώση ξύλων από τα ποτάμια από κοντινό κόλπο θα μπορούσε να εξηγήσει όλες τις πρόσφατες θεάσεις και ενδεχομένως να εξηγεί γιατί το τέρας έχει εντοπιστεί τόσες πολλές φορές στο παρελθόν.

Μεγάλες ποσότητες ξύλου ρέουν κάθε χρόνο από το δάσος μέσα από τα δύο ποτάμια τα οποία εκβάλουν στη λίμνη Λοχ Νες κάτι που κορυφώνεται όταν το νερό είναι υψηλό στα τέλη του φθινοπώρου και της άνοιξης .

“Νομίζω ότι κάποια από αυτά τα συντρίμμια εξηγούν τα μακριά και λεπτά σχήματα που μερικές φορές έχουν θεαθεί”, είπε ο εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Οι αναφορές για το τέρας του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα και έχουν συχνά εξηγηθεί ως σκάφη, κύματα που προκαλούνται από βάρκες ή άλλα ζώα. Η πρώτη σύγχρονη εμφάνιση έγινε το 1933 , όταν ένας άντρας που ονομαζόταν George Spicer και η σύζυγός του είδαν ” μια αρκετά ασυνήθιστη μορφή του ζώου ” να διασχίζουν το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητό τους.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξηγήσεις ήρθε το 2006 , όταν ο Neil Clark , επιμελητής της Παλαιοντολογίας στο Μουσείο Hunterian στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης κατέληξε στο συμπέρασμα έπειτα από δύο χρόνια έρευνας, ότι οι εμφανίσεις της “Νέσι” συνδέονται με ελέφαντες.

Ο ίδιος είπε ότι η θεωρία βγάζει νόημα επειδή τα τσίρκο που επισκέπτονταν συχνά την περιοχή τον περασμένο αιώνα , σταματούσαν συχνά στις όχθες του Λοχ Νες για να ξεκουραστούν . Ο κορμός και τα εξογκώματα στο νερό , θα έφερναν ομοιότητες με μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της Νέσι.

“Τα τσίρκο συνήθιζαν να χρησιμοποιούν το δρόμο για την περιοχή και να επιτρέπουν στα ζώα τους να ξεκουράζονται και να κολυμπούν στο Λοχ ώστε να ξεκουραστούν”, είπε ο Δρ Κλάρκ.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με το τέρας του Λοχ Νες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.