Ποιον επιλέγει ο Τσίπρας για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ποιον επιλέγει ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας;

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα το κόμμα τα οποία εμπιστεύεται περισσότερο, ή τρέφει κάποια εκτίμηση παραπάνω.

Σύμφωνα με τον ”Βηματοδότη”, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει ταυτόχρονα το στίγμα του για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ακούει στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Αυτοί τους οποίους ακούει προσεκτικά είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και όχι ο Γιώργος Σταθάκης (όπως θα περίμεναν ορισμένοι). Ακολουθούν ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και ο μέχρι πρότινος διπλωματικός του σύμβουλος Γιώργος Αϋφαντής. Παρότι αντικατέστησε τον κ. Αϋφαντή με τον Βαγγέλη Καλπαδάκη και παρότι τον θεωρεί οξύ και επιθετικό, τον εμπιστεύεται γιατί όπως λένε διακρίνεται για την οξυδέρκειά του. Επίσης η Νάντια Βαλαβάνη απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του η οποία είναι και αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Επίσης, ένα καινούργιο πρόσωπο εισήλθε στον στενό κύκλο συνομιλητών του κ. Τσίπρα. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο, υποψήφιο ευρωβουλευτή Ν. Ξυδάκη. Κατάγεται από τη Μύκονο και είναι υπέρμαχος του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να προτείνει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά αυτό θα το κάνει μετά τις εκλογές, αφού παραμένει πιστός στο δόγμα «πρώτα εκλογές και μετά εκλογή Προέδρου». Και θα προτείνει αν επικρατήσει στις εκλογές Αβραμόπουλο για να ηρεμήσει η συντηρητική παράταξη καθώς και καχύποπτοι νοικοκυραίοι. Άλλωστε δεν πέρασε απαρατήρητο και κάτι άλλο. Στο πρώτο μήνυμα ου ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κάνει λόγο για «αμερικανοκίνητη χούντα».

Αμέσως μετά εξέδωσε και δεύτερο μήνυμα το οποίο χαρακτήρισε «ορθή επανάληψη» και η φράση «αμερικανοκίνητη χούντα» αφαιρέθηκε.

Δείτε ποιο το νέο σχέδιο για πρόωρες αιφνιδιαστικές εκλογές του Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.