Εκλογές 25 Ιανουαρίου 2015: τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις Καπα Research και Alco

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των Καπα Research και Alco μετά την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας;

Ολοκληρώθηκε η τρίτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, με τα αποτελέσματα να οδηγούν τη χώρα ολοταχώς σε πρόωρες εκλογές.

Μετά τα αποτελέσματα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως αύριο κιόλας θα διαλύσει τη Βουλή και θα προκηρύξει εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015 από τις οποίες ευελπιστεί πως θα βγει νικητής.

Ωστόσο, παρά την αρνητική διάθεση των πολιτών στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και οι ίδιοι φαίνεται πως επιθυμούν ριζική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, όπως μαρτυρούν και οι νέες δημοσκοπήσεις.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των Καπα Research και Alco η διαφορά μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ολοένα και αυξάνεται ενόψει των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, με την ψαλίδα να κλείνει κοντά στις 3 μονάδες υπέρ του κόμματος της Αριστεράς.

Αναλυτικά, η δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα διαμορφώνει την ψαλίδα στις 2,5 μονάδες:

ΣΥΡΙΖΑ 27,2%
ΝΔ 24,7%
ΠΑΣΟΚ 6,1%
ΚΚΕ 5,8%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,8%
Χρυσή Αυγή 5,5%
ΑΝΕΛ 2,5%.

Ταυτόχρονα, στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα για τις εκλογές 2015 η ψαλίδα διαμορφώνεται στις 3,3 μονάδες:

ΣΥΡΙΖΑ 28,3%
ΝΔ 25%
Χρυσή Αυγή 5,2%
ΠΑΣΟΚ 4,6%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%
ΚΚΕ 4,2%
ΑΝΕΛ 3%

Ενδιαφέρον έχει οτι Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποφυγή πρόωρων εκλογών επιθυμούσε το 58,2% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για τις εκλογές 2015 που δημοσιεύει το «Βήμα».

Σύμφωνα με την Κάπα Research, o Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 44,1% των πολιτών, έναντι 34,4% του κ. Τσίπρα ενώ καταλληλότερη κυβέρνηση για να μας βγάλει από την κρίση θεωρείται από το 44,4% μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε τι δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2015 και πώς διαμορφώνεται η ψαλίδα σε δημοσκόπηση της Marc.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.