Νέα δημοσκόπηση Marc, εκλογές 2015: μεγαλώνει η ψαλίδα λίγο πριν τις εκλογές

Ποια είναι τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης Marc για τις εκλογές 2015;

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 28,5% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 24,9%.

Στην τρίτη θέση της δημοσκόπησης Marc βρίσκεται το Ποτάμι 5,8%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,7%,το ΚΚΕ με 5,3% το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%.

Το ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,9%, η ΔΗΜΑΡ 1,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 6,9%. Άκυρο/Λευκό 3,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 7,6% των ερωτηθέντων.

Το 56,9% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης Marc, πάντως, θέλει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ το 38,7% βλέπει λύση μέσω εκλογών.

Κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τη Νέα Δημοκρατία επιθυμεί το 38,8%, ενώ το 23,9% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, το 18,4% της δημοσκόπησης Marc θεωρεί ότι η λύση είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ μόλις το 9,9% βλέπει σαν λύση μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση «με τις απόψεις ποιου αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο» το 28,4% δηλώνει ότι συμπλέει με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ με τον Αλέξη Τσίπρα συντάσσεται το 25,5%.

Διαβάστε τι δείχνει η δημοσκόπηση της Alco για τις εκλογές 2015 και γιατί ο Σαμαράς θέλει πρόωρες εκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.