Πρόεδρος Δημοκρατίας ψηφοφορία: ποιοι βουλευτές αλλάζουν γνώμη τελευταία στιγμή

Ποιοι βουλευτές αλλάζουν γνώμη τελευταία στιγμή για την εκλογή προέδρου δημοκρατίας;

Σε πυρετό εξελίξεων βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι Κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ, αθροίζουν μεν συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών, ο παράγοντας όμως που θα έχει το ρόλο του ρυθμιστή είναι ο αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών που θα ψηφίσουν για την προεδρία.

Δεν αποκλείεται μέχρι την τρίτη ψηφοφορία να υπάρξουν και νέες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί που θέλουν να ψηφίσουν για Πρόεδρο, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές, όμως δεν μπορούν να πάνε κόντρα στην γραμμή του κόμματός του.

Την ίδια ώρα και όσον αφορά την αποψινή ψηφοφορία ένας από τους σημαντικούς παράγοντες είναι οι απουσίες και οι παρουσίες που θα σημειωθούν κατά την ψηφοφορία.

Τα σενάρια θέλουν κάποιους βουλευτές, που τώρα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν «όχι» τελικά να προστεθούν στις θετικές ψήφους. Μέχρι στιγμής ακούγεται ότι ένα από τα ονόματα αυτά είναι ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος θα ψηφίσει «παρών» στην αποψινή ψηφοφορία. Δεν αποκλείεται να είναι θετικός τελικά και ο Πάρις Μουτσινάς.

Ο Γιάννης Τσουκαλάς, ο Θωμάς Ψύρρας και η Νίκη Φούντα, εκτιμάται ότι τελικά θα προσμετρηθούν στο «ναι» για την εκλογή του Προέδρου.

Επιπλέον αμφιταλαντεύονται οι Γιώργος Κασαπίδης και Βύρων Πολύδωρας ο οποίος έχει δηλώσει ότι αν είναι ο 180ος θα υπερψηφίσει.

Υπενθυμίζεται ότι και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης και Μαρία Κόλλια Τσαρουχα είχαν δηλώσει ότι αν υπάρξουν μείζονες εθνικές εξελίξεις μπορεί να αλλάξουν τη στάση τους.

Το «ταβάνι» λοιπόν είναι 174-176 ψήφοι στον τρίτο γύρο στις 29 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε πώς θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές και πώς αντιδρούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στην υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.