Πώς το Instagram “έφαγε” το Twitter

Πώς το Instagram “έφαγε” το Twitter;

Ραγδαία αύξηση 50% στους ενεργούς χρήστες του σημείωσε μέσα σε εννέα μόλις μήνες το Instagram αφήνοντας πίσω του το Twitter.

Το Instagram ανακοίνωσε ότι έχει πλέον 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα, εμφανίζοντας αύξηση 50% μέσα σε εννέα μόλις μήνες, ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 είχε μόνο 100 εκατ. χρήστες. Είναι έτσι σήμερα πια μεγαλύτερο από το Twitter, που έχει περίπου 284 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

To Instagram, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο, εξαγοράστηκε το 2012 από το Facebook (που έχει 1,35 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα) και πάνω από το 70% των χρηστών του βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το BBC.

Η εντυπωσιακά γρήγορη ανάπτυξή του, μετά τη δημιουργία του το 2010, οφείλεται κυρίως στο ότι η ανταλλαγή βίντεο αποτελεί πλέον την πιο «καυτή» ενασχόληση των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. Γι’ αυτό, άλλωστε και το Twitter αναβαθμίζει τη δική του υπηρεσία σύντομης διάρκειας βίντεο, με την ονομασία Vine.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.