Εκλογές 2015 Δημοσκόπηση Interview: πόσο παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό-έκπληξη για ΚΚΕ

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Ιnterview για τις εκλογές 2015;

Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης «Βεργίνα TV».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Ιnterview το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 28,3%, έναντι 25,2%, που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%. Κάτω του 2% κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%) και η ΔΗΜΑΡ (0,7%).

Εντύπωση προκαλεί το αυξημένο ποσοστό του ΚΚΕ το οποίο βρίσκεται στη τρίτη θέση με ποσοστό 5,5% αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι το ΚΚΕ υπό την ηγεσία του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει υιοθετήσει μια διαφορετική στρατηγική.

Σημαντική, εξάλλου, παραμένει η διαφορά μεταξύ των δύο αρχηγών στην ερώτηση της δημοσκόπησης της Ιnterview περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει 38% των προτιμήσεων, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Αντώνης Σαμαράς αξιολογείται ως ο καταλληλότερος να τη διαχειριστεί με ποσοστό 46%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34% των ερωτηθέντων. Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη της προεδρικής εκλογής, ποσοστό 49% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Σταύρο Δήμα «καλή επιλογή», ωστόσο 43% εκτιμούν ότι δεν είναι πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.

Διαβάστε τι αλλάζει για Χ.Α στη δημοσκόπηση της Alco και ποιο κόμμα στην τρίτη θέση στη δημοσκόπηση της Pulse.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.