Καταθέσεις, επιτόκια: ποια τα bonus που δίνουν οι τράπεζες, νέα προγράμματα για δωρεάν αγορές και εκπτώσεις

Ποια τα bonus που δίνουν οι τράπεζες στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων;

Συνεχίζεται, όπως, αναμενόταν, η πτωτική τάση στις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων οι οποίες έχουν υποχωρήσει κάτω από το 2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο καταθέσεων υποχώρησε στο 1,32% από 1,45% τον Ιούλιο. Τα επιτόκια
προθεσμίας θα υποχωρήσουν ως το 1,5%, το τέλος του 2014.

Οι τράπεζες για να κρατήσουν τους καταθέτες τους προσφέρουν προγράμματα με πόντους για δωρεάν αγορές ή εκπτώσεις στις τιμές
προϊόντων και υπηρεσιών.

Για ποσά 20.000 ευρώ στην εξάμηνη προθεσμιακή η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει επιτόκιο 1,75%, ενώ στον καταθετικό λογαριασμό winbankdirect 1,8%.

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επιτόκιο 1,74%, η Alpha Bank 1,5%, η Eurobank 1,5% και μέσω του Νέου ΤΤ 1,55% και η Attica Bank 2%.

Στην προθεσμιακή κατάθεση με bonus, η Alpha Bank δίνει πόντους στη συνδεδεμένη κάρτα του καταθέτη, μπορεί να είναι είτε πιστωτική είτε χρεωστική και οι πόντοι πιστώνονται κάθε μήνα, για την τρίμηνη διάρκεια, ή κάθε τρίμηνο, για την εξάμηνη και τη δωδεκάμηνη διάρκεια. Οι πόντοι σχετίζονται με το ποσό κατάθεσης όσο και με τη διάρκεια. Ενδεικτικά, για 12μηνη κατάθεση ύψους 10.000 ευρώ, ο καταθέτης θα λάβει επιτόκιο 1,5% και παράλληλα θα έχει bonus 20.000 πόντους. Στις 30.000 ευρώ το επιτόκιο ανεβαίνει στο 1,6% και το μπόνους στους 60.000 πόντους, ενώ στις 50.000 ευρώ το επιτόκιο γίνεται 1,7% και το bonus προς εξαργύρωση είναι 100.000 πόντοι. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες εταιρείες, όπως καύσιμα, αεροπορικά εισιτήρια κλπ.

Η Πειραιώς με την προθεσμιακή κατάθεση Επιβράβευση, ο λογαριασμός συνδέεται με μία από πέντε διαφορετικές κάρτες της τράπεζας και ο καταθέτης, ανάλογα με τις ανάγκες του, μπορεί να κερδίσει πόντους AB Plus για αγορές στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος ή μπορεί να επιλέξει πόντους για δωρεάν μίλια και ταξίδια.

Διαβάστε ποια ελληνική τράπεζα δίνει τα καλύτερα επιτόκια στις καταθέσεις και ποια τα νέα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.