Κωλοτούμπα Κουβέλη: “Όποιος από τη ΔΗΜΑΡ ψηφίσει Πρόεδρο, δεν είναι αποστάτης”

Τι δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης για την εκλογή προέδρου; Διαβάστε τη είπε στην συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης.

«Οποιος από ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος». Με αυτή τη βαρύνουσας σημασίας δήλωση τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της προεδρικής εκλογής, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM. «Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε ωστόσο πως οι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεσμεύονται από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων να καταψηφίσουν και στις τρεις ψηφοφορίες.

Ερωτηθείς αν η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει σε τυχόν εκλογές με κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε «όλα ανοικτά» τονίζοντας ότι την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ θα την αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος.

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τους βουλευτές τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, των δύο κομμάτων που κρατούν το κλειδί της προεδρικής πλειοψηφίας, να αυτονομηθούν και να ψηφίσουν ενάντια στις ηγεσίες του και στις αποφάσεις των κομματικών τους οργάνων.

Κατά τα λοιπά, στο μέτωπο της προεδρικής εκλογής, θετικός να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος μίλησε χθες σε πανελλαδική σύσκεψη της Κίνησης των Μεταρρυθμιστών, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη χώρα από τυχόν αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την τελική απόφαση της σύσκεψης, οι Μεταρρυθμιστές ζητούν: την εκλογή Προέδρου, τον προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών το 2015, την κατάργηση ή περιορισμό του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα, καθώς και το “σπάσιμο” των μεγάλων περιφερειών και την έναρξη και ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης.

Διαβάστε τι ανταλλάγματα πήρε ο Κουβέλης για να κατέβουν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μαζί στις εκλογές 2015 και ποια είναι τα ποσοστά της δημοσκόπησης Pulse για τις εκλογές 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.