“Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι στη Βαβυλώνα, μην τον ψάχνετε στην Αμφίπολη”

Ποιες οι νέες αποκαλύψεις για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ποιος υποστηρίζει πως βρίσκεται στη Βαβυλώνα;

«Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στη Βαβυλώνα. Μην τον ψάχνετε στην Αμφίπολη. Είναι εκεί θαμμένος στη Μεσοποταμία. Ούτε στην Αλεξάνδρεια , ούτε αλλού….»

Ποιός τα λέει ολα αυτά¨; Ποιός ισχυρίζεται με ντοκουμέντα τέτοιες εκδοχές; Μόνον ενας που δεν αμφισβητείται μπορεί να μιλά έτσι….

Είναι ο πιο διάσημος αρχαιολόγος της Ασίας ο Εντβαρ Ρετβελάτζε, ο αρχαιολόγος -μύθος , ο ακαδημαικός που ψάχνει 50 χρόνια τις πόλεις που έχτισε ο μέγας στρατηλάτης στην Κεντρική Ασία. Που σαν αλλος Ιντιάνα Τζόουνς ταξιδεύει 50 χρόνια τώρα με αλογα, με καμήλες, με αυτοκίνητα , με αεροπλάνα , για να ανακαλύψει ιχνη της θρυλικής εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να ανακαλύψει ιχνη της συναρπαστικής εποποιίας που ολοκλήρωςε ο μεγάλος Ελληνας στην ακρη της γης….

Σε ενα φτωχικό σπίτι με τσίγκινη στέγη σε μια απομονωμένη γειτονιά της Τασκένδης ζει ο διαπρεπής αρχαιολόγος. Το ξύλινο πάτωμα είναι στρωμένο με κιλίμια, μια παλιά μπαρουτοκαπνισμένη σόμπα καίει ξύλα και ζεσταίνει την τσαγιέρα , μια γάτα γυροφέρνει τα τρία δωματιάκια του σπιτιού που είναι γεμάτα βιβλία και τα ράφια γέρνουν απ το βάρος συγγραμμάτων που κουβαλούν σοφία σε υπέρμετρη δόση…

«Ο στρατηλάτης σας, ο Μέγας Αλέξανδρος ανοιξε δρόμους στην Ιστορία και μόλις πρόσφατα η διεθνής επιστημονική κοινότητα επιβεβαίωσε αυτό που σας είχα πεί και παλαιότερα πως ανακάλυψα την Αλεξάνδρεια την Ωξειανή, την Αλεξάνδρεια του Ωξου(Καμπίρ Τεπέ) . Εκεί βρήκα και αμυντικούς πύργους, οχυρά του Αλεξάνδρου , κάστρα που είχε εγκαταστήσει φρουρές Μακεδόνων. Εκεί στο Καμπίρ-Τεπέ βρήκα και παπύρους μια ολόκληρη αρχαία βιβλιοθήκη στη Βακτριανή γλώσσα με Ελληνική αλφάβητο!!!»

– Αλήθεια, βρήκατε τόσους θησαυρούς…..

Οι αμυντικοί πύργοι, εργα θωράκισης των περιοχών που καταλάμβανε ο Μέγας Αλέξανδρος εντοπίστηκαν 60 χιλιόμετρα απο το Τερμέζ στα βουνά Γκάρα Κούγκι Τάνκ και τούς λέμε Ουζουνταρά. Βρέθηκαν πολλά κάστρα-πύργοι και πολλά νομίσματα Ελλήνων Βασιλέων , του Ευθύδημου απο τη Μαγνησία και του Ευκρατίδη . Μάλιστα εντοπίσαμε πως οι Σάκες κατέστρεψαν το οχυρό….

– Η Αλεξάνδρεια του Ωξου, η πρόσφατη μεγάλη σας ανακάλυψη….

Πρόκειται για εργο ζωής. Βρέθηκε η Ακρόπολη, η κεντρική πύλη, ο ναός αφιερωμένος η στον Δία η στον Ποσειδώνα. Αλλά και ενας ποταμός απο νομίσματα.Του Αντιόχου, του Σελέυκου, του Ευθύδημου, του Αντίγονου του μονόφθαλμου, του γιού του του Δημητρίου Πολιορκητή και πολλών αλλων Βασιλέων.

-Στον τύμβο της Αμφίπολης -τονίσατε στην αρχή πως δεν βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος– κι οτι ο τάφος του είναι στη Μεσοποταμμία, στη Βαβυλώνα

-Αυτό υποστηρίζω. Στην Αμφίπολη ισως να βρίσκεται ο Αντίγονος ο μονόφθαλμος ο μακροβιότερος Βασιλιάς της Ασίας η η Ρωξάνη. Καμμία ομως βεβαιότητα για να είμαστε σοβαροί.Τώρα που σας μιλώ για τη Ρωξάνη εντόπισα με ακρίβεια την «Πέτρα του Οξυάρτη» εκεί που ο Αλέξανδρος πολιόρκησε το οχυρό του πατέρα της και γνώρισε την ίδια οπου και την παντρεύτηκε. Είναι το μικρό χωριό Ντερμπέντ του σημερινού Ουζμπεκιστάν 100 χιλιόμετρα βόρεια του Τερμέζ (σ.σ οι αρχαίες Θέρμες). Εκεί ηταν το περίφημο οχυρό του πεθερού του Μεγάλου Αλεξάνδρου απ οπου ανέβηκαν σε καταδρομική επιχείρηση οι στρατιώτες του για να το καταλάβουν….».

Διαβάστε ποια τα νέα από την Αμφίπολη και πώς η Λίνα Μενδώνη έκοψε τα σενάρια για τον Μεγάλο Αλέξανδρο στην Αμφίπολη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.