Norman Atlantic: Θρίλερ χωρίς τέλος. Πόσοι διασώθηκαν, ποια τα νεότερα για νεκρούς [video]

Ποια τα νεότερα για την τραγωδία με το πλοίο Norman Atlantic;

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχίζεται από εναέρια μέσα η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο “Norman Atlantic“, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Norman Atlantic, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επι του πλοίου, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Μάλιστα οι αναφορές δε μιλούν για τραυματίες ή άλλους επιβάτες που χρήζουν βοήθεια, ωστόσο, οι περισσότεροι από 250 που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Norman Atlantic, είναι ταλαιπωρημένοι.

Το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε πριν λίγο ότι οι διασωθέντες από το πλοίο «Norman Atlantic» ανέρχονται στους 291 σε σύνολο 478, ενώ συνεχίζεται από εναέρια μέσα η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο «Norman Atlantic» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.

Η τελευταία ενημέρωση απο τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, έκανε λόγο για ελικόπτερο super puma της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέλαβε επτά άτομα από το πλοίο «Norman Atlantic» μεταξύ των οποίων τρεις ‘Ελληνες, που μετέφερε ασφαλώς στο Λέτσε της Ιταλίας.

Πρόκειται για τις Θηραίου Ουρανία, Αγγελοπούλου Έλενα και Θεοφίλη Ρεγγίνα.

Νωρίτερα το πρωί το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 221 σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα). Επίσης, σταμάτησε επιχείρηση μετεπιβίβασης επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος λόγω ενίσχυσης των ανέμων. Είχαν καταφέρει νωρίτερα να διασώσουν περί τους 20 αλλά «γύρισε» ο καιρός και στάθηκε αδύνατη η μετεπιβίβαση περισσότερων.

Επίσης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σταμάτησε η διαδικασία ρυμούλκησης του “Norman Atlantic” σε λιμάνι της Ιταλίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από το αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας RCC ROMA το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Spirit of Piraeus” μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic αναμένεται να καταπλεύσει στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στο πλοίο μεταξύ των 49 επιβαινόντων, είναι 27 Έλληνες.

Πλέον, η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο “Norman Atlantic” συνεχίζεται με εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση απο τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, ελικόπτερο super puma της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα παρέλαβε επτά άτομα από το πλοίο “Norman Atlantic” μεταξύ των οποίων τρεις ‘Ελληνες, που μετέφερε ασφαλώς στο Λέτσε της Ιταλίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι στην επιχείρηση συνδράμει επιπλέον ένα ακόμα ελικόπτερο super puma της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού από την Κέρκυρα να προσεγγίσει την περιοχή του συμβάντος και να συνδράμει στις Ιταλικές αρχές και στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε, εξάλλου, ότι στο σημείο μεταβαίνει το ρυμουλκό σκάφος “Ιόνιο Πέλαγος” από την Πύλο για συνδρομή στην επιχείρηση, ενώ όπως επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 221.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι οι ιταλικές αρχές δήλωσαν ότι στους επιβάτες που παραμένουν στο πλοίο ήδη έχουν χορηγήσει είδη προστασίας και πρώτης ανάγκης,ενώ κλιμάκιο γιατρών επιβιβάστηκε προληπτικά στο πλοίο και μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί τραυματισμός επιβατών η μελών του πληρώματος.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό νέα λίστα με στοιχεία τριών Ελλήνων διασωθέντων που παρελήφθησαν από ελικόπτερο ελληνικό και μεταφέρονται στο Λέτσε υπάρχει στην ιστοσελίδα του αρχηγείου του λιμενικού σώματος.

Δείτε τα βίντεο από το Norman Atlantic:


Διαβάστε ποιος ο νεκρός του Norman Atlantic Γιώργος Δούλης και ποια τα ερωτηματικά με τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.