Πρόεδρος της Δημοκρατίας: ποιες οι τελευταίες κινήσεις Σαμαρά και τα… καυτά τετ α τετ

Ποιες οι τελευταίες εξελίξεις πριν την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Τηλεφωνικές επαφές είχαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κυρίως με ανεξάρτητους βουλευτές που μπορεί να επέλεξαν το «παρών» στην ψηφοφορία της προηγούμενης Τρίτης, αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν δείξει ότι μπορεί να μεταβάλουν τη στάση τους εν όψει της κρίσιμης τρίτης ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο στόχος βέβαια είναι η εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, ακόμη κι ένα οριακό αποτέλεσμα στην τρίτη ψηφοφορία «θα καταδείξει, στο δρόμο προς την κάλπη, τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και όσων επέλεξαν με τη στάση τους να οδηγήσουν τη χώρα στην περιπέτεια των πρόωρων εκλογών».

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός αναμένεται το Σαββατοκύριακο να προχωρήσει σε νέο διάγγελμα προκειμένου να καταστήσει σαφές το διακύβευμα αυτής της ψήφου για τη χώρα. Τα διάφορα σενάρια που διακινούνται στο παρασκήνιο για ενδεχόμενες νέες πολιτικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του κ. Σαμαρά, προσκρούουν αφενός στην πεποίθηση του Πρωθυπουργού ότι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, εάν πρότεινε τη διεξαγωγή εκλογών την άνοιξη ή το φθινόπωρο, θα προσέφερε κάκιστες υπηρεσίες στη χώρα, αφετέρου στην πάγια θέση του κ. Σαμαρά και της Ν.Δ. κατά της αλλαγής –επί το αναλογικότερο- του εκλογικού νόμου που θα μπορούσε να είναι ένα δέλεαρ για να πειστούν οι βουλευτές κυρίως της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επί του παρόντος τόσο ο κ. Σταύρος Δήμας όσο και σειρά κορυφαίων στελεχών της ΝΔ (Ντ. Μπακογιάννη – Κυρ. Μητσοτάκης) απέρριψαν κατηγορηματικά το σενάριο οι φυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χθες ο κ. Σαμαράς είχε δύο απρόσμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες. Μία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος βρέθηκε με τη γυναίκα του στο συνοριακό φυλάκιο της Καστανιάς και τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά για να του πει ότι βρίσκεται στην Ελλάδα., και μία με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco.

Διαβάστε γιατί δεν ψηφίζει Πρόεδρο Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τι προβλέπει το Σύνταγμα αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.