Φουρφουρά Ρεθύμνου: ποιο το πιο εντυπωσιακό σχολείο της Ελλάδας [φωτο, video]

Ποιο είναι το πρωτοποριακό σχολείο στο Φουρφουρά Ρεθύμνου;

Νέες ευχάριστες εκπλήξεις προσέφερε στους μαθητές του το πρωτοποριακό, όπως εξελίσσεται, δημοτικό σχολείο στο Φουρφουρά Ρεθύμνου, καταργώντας τις καρέκλες και φέροντας για να καθίσουν τα παιδιά ελβετικές μπάλες γυμναστικής για … πιλάτες!

Στην ιστοσελίδα του σχολείου στο Φουρφουρά Ρεθύμνου, παρουσιάστηκε το νέο εγχείρημα με τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα νέα να δείχνουν ευτυχισμένα παιδιά.

Όπως δε αναφέρει και η ανακοίνωση του σχολείου:

«Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα! Τα τελευταία 5 χρόνια λέγαμε ότι θέλαμε να κάνουμε τα θρανία και οι καρέκλες να μοιάζουν περιττά στην τάξη. Να αντικατασταθούν αν είναι δυνατόν με αντικείμενα πιο χρηστικά και καλαίσθητα. Έτσι λοιπόν η μαμά Ζωή, νεοαφιχθείσα με τα παιδάκια της από την Κέρκυρα, έδωσε τη λύση. Οι καρέκλες του σχολείου στο Φουρφουρά Ρεθύμνου σιγά σιγά εκτοπίζονται από… μπάλες! Σε αντίθεση με τις καρέκλες, που εμποδίζουν τη σωστή ανάσα, την καλή κυκλοφορία του αίματος και που επιβαρύνουν το σώμα με τη λανθασμένη στάση, οι ελβετικές μπάλες γυμναστικής ή όπως είναι γνωστές «οι μπάλες για πιλάτες», κρατούν το σώμα σε εγρήγορση, βοηθούν στη συγκέντρωση, ενώ γυμνάζουν, διευκολύνοντας την αναπνοή και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Δεν είναι τυχαίο που τις μπάλες αυτές τις χρησιμοποιούν σε κέντρα πληροφορικής, σε εργασίες που απαιτούν πολύ καθισιό, ενώ βοηθούνε ιδιαίτερα παιδιά με αυτισμό”.

Σημειώνεται, πως το 4οθέσιο δημοτικό Σχολείο στο Φουρφουρά Ρεθύμνου έχει γίνει δεκτό στην παγκόσμια λίστα των Σχολείων της Εναλλακτικής Εκπαίδευσης ενώ μεταξύ των δράσεων που έχει εισαγάγει στο σχολικό του πρόγραμμα είναι και η δημιουργία ενός «καναλιού» εκπαιδευτικής τηλεόρασης τον Οκτώβριο του 2011 με το όνομα «Τα Μικρά Αμαριωτάκια», με την στήριξη του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ποιο το νέο σχέδιο για τα δημοτικά σχολεία και ποιο το συγκλονιστικό γράμμα μαθητή της ΣΤ Δημοτικού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.