Χριστουγεννιάτικη συνταγή: παραδοσιακές δίπλες

Οι δίπλες είναι ένα από τα πιο κλασικά παραδοσιακά γλυκά, φτιάχνονται σε όλη την Ελλάδα και ειδικά τα Χριστούγεννα δε λείπουν από κανένα σπίτι. Φτιάξτε τραγανές και νόστιμες δίπλες και δώστε τους ότι σχήμα σας αρέσει, ρολάκια, τριαντάφυλλα, φιογκάκια, ή απλά τετράγωνα.

Διαβάστε τη συνταγή για τις δίπλες:

Υλικά συνταγής:

Για τις δίπλες:

  • 2 αβγά ολόκληρα
  • 2 κρόκοι αβγών
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1¾ ποτηριού αλεύρι σκληρό
  • αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Για πασπάλισμα:

  • κανέλα
  • καρυδόψιχα ή σουσάμι καβουρδισμένο
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τις παραδοσιακές δίπλες, στο Συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!