Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Πουρές κάστανου και σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης

Ένας πηχτός, γλυκούτσικος, κρασάτος πουρές για να συνοδεύσετε ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα.

Διαβάστε τη συνταγή για τον πουρέ κάστανου και σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης:

Μερίδες : 6
Χρόνος προετοιμασίας : 30m
Χρόνος ψησίματος : 30m
Έτοιμο σε : 60m

Υλικά συνταγής:

Για τον πουρέ:

  • ½ κιλό κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
  • 300ml μαυροδάφνη
  • 300ml ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι πουρέ από βρασμένα καρότα
  • 2 κουτ. σούπας μπράντι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα θυμάρι φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:

  • 6-8 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τον πουρέ κάστανου και σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης, στο Συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!