«O Χριστός δεν γεννήθηκε σε στάβλο. Είναι ψέματα όσα…»

Ποιος επιχειρεί να ανατρέψει τα δεδομένα για τη γέννηση του Χριστού;

Βρετανός θεολόγος ανατρέπει την σημαντικότερη ιστορία της Αγίας Γραφής, ισχυριζόμενος ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε σε στάβλο

Οι φάτνες στήνονται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα ανά τον κόσμο, ξαναζωντανεύοντας την γέννηση του Θεανθρώπου, καθώς σύμφωνα με την παράδοση, ο Χριστός γεννήθηκε σε έναν στάβλο επειδή δεν υπήρχε χώρος στο πανδοχείο.

Σύμφωνα όμως με την θεωρία του βρετανού θεολόγου Ιαν Πολ, πρόκειται για εσφαλμένη ερμηνεία της Καινής Διαθήκης.

«Λυπάμαι που θα χαλάσω τις προετοιμασίες σας για τα Χριστούγεννα, αλλά ο Χριστός δεν γεννήθηκε σε στάβλο, και περιέργως, η Καινή Διαθήκη δεν υπαινίσσεται καν κάτι τέτοιο», έγραψε στο μπλογκ του.

Ο Πολ εξηγεί ότι η ελληνική λέξη «κατάλυμα», που μεταφράζεται σαν «πανδοχείο», ήταν στην πραγματικότητα χώρος σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ο ίδιος όρος, επισημαίνει ο θεολόγος, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον χώρο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος. Το «πανδοχείον» χρησιμοποιείται στην Αγία Γραφή για να περιγράψει το μέρος όπου καταλύουν οι ξένοι.

Στη συνέχεια ο αιδεσιμότατος κάνει λόγο για τα έθιμα εκείνης της εποχής και τα συνδέει με την ιστορία της γέννησης του Χριστού.

«Θα ήταν αδιανόητο, ο Ιωσήφ, επιστρέφοντας στο μέρος από όπου καταγόταν, να μην μείνει με μέλη της οικογένειάς του, ακόμα και αν δεν ήταν κοντινοί συγγενείς», τονίζει ο Πολ, υποστηρίζοντας ότι τα έθιμα απαιτούσαν να μείνει με τους συγγενείς και όχι με ξένους.

Τέλος, σύμφωνα με τον βρετανό, η λέξη «κατάλυμα» όπου έμειναν ο Ιωσήφ και η Μαρία δεν σημαίνει πανδοχείο, αλλά ένα δωμάτιο στο σπίτι των συγγενών που τους φιλοξένησαν.

Διαβάστε ποιες οι καλύτερες ταινίες για τα Χριστούγεννα και πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τα Χριστούγεννα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!