Αμφίπολη Νέα: έτοιμες οι ανακοινώσεις για την ταυτότητα του νεκρού

Πότε θα βγουν οι ανακοινώσεις για την ταυτότητα του νεκρού της Αμφίπολης;

Τα πρώτα αποτελέσματα της μακροσκοπικής μελέτης του σκελετού που βρέθηκε κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου στον τάφο της Αμφίπολης αναμένεται να ανακοινωθούν έως την Τρίτη.

Εκτός από το φύλο, η μακροσκοπική μελέτη την οποία έχουν αναλάβει δύο καθηγήτριες, μία από το Αριστοτέλειο και μία από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο, θα δώσει την ηλικία και το ύψος του νεκρού ή της νεκρής βάσει των οποίων ιστορικοί και αρχαιολόγοι θα μπορέσουν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην ταυτότητα του ένοικου του τάφου της Αμφίπολης. Ακριβέστερη εικόνα θα έχουν οι επιστήμονες αφού γίνουν και τεστ DNA στα οστά που έχουν εντοπιστεί.

Καμία πληροφορία για την ταυτότητα του νεκρού δεν έδωσε η επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη, η οποία βραβεύτηκε από το δήμο Σερρών.

Πάντως η αρχαιολογική έρευνα στο λόφο Καστά δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς από τη γεωφυσική διασκόπηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δύο σημεία στα οποία ενδεχομένως να υπάρχουν κτίσματα, κάτι που θα εξακριβωθεί με ανασκαφές.

Διαβάστε ποια τα προεκλογικά νέα στην Αμφίπολη και τι βρέθηκε στα έγκατα του τάφου της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.