Εκλογές 2015 Δημοσκόπηση Metrisi: Ανατροπή στη διαφορά, πόσο μειώνεται

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της METRISI για τις εκλογές 2015;

Μεγάλη ανατροπή στην ψαλίδα παρουσιάζει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας METRISI, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Provocateur.

Μπορεί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις να θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στις εκλογές 2015, ωστόσο, η διαφορά έναντι της ΝΔ δεν φαίνεται πως ικανοποιεί απόλυτα την Κουμουνδούρου.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της METRISI για τις εκλογές 2015, στην πρόθεση ψήφου μειώνεται αισθητά η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. στις 2,4% μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 30,2% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που σημείωσε ποσοστό 27,8%.

Αναλυτικά, τα ποσοστά που δίνει η δημοσκόπηση της METRISI κλείνουν την ψαλίδα στις 2,4 μονάδες:

ΣΥΡΙΖΑ 30,2%
ΝΔ 27,8%
Χρυσή Αυγή 5,2%
Ποτάμι 5,1%
ΠΑΣΟΚ 4,8%
ΚΚΕ 4,6%
ΚΙΔΗΣΟ (ΓΑΠ) 2,9%
ΑΝΕΛ 2,2%
ΔΗΜΑΡ 1,2%
ΛΑΟΣ 1,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,8%
ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 1,5%
Δεν ψηφίζω 0,9%
Αναποφάσιστοι 8,3%
Δεν απαντώ 1,4%

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της δημοσκόπησης της METRISI για τις εκλογές 2015 βρίσκεται στο ερώτημα “Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό”, καθώς και σε αυτό το γκάλοπ εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 47,6% έναντι 36,5% ενώ η αποδοχή του μεγαλώνει σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, 53,8% έναντι 27,6% . Σημαντικό εύρημα πρόβλεψης εκλογικού αποτελέσματος εάν κυριαρχήσει το δίλημμα ποιος πρωθυπουργός είναι το γεγονός ότι στην αδιευκρίνιστη ψήφο, στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 32,6% έναντι 22,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδιαφέρουσες απαντήσεις δίνουν οι ερωτώμενοι για την θέση της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα:

Πρώτον: Έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ και την ΕΕ.

Δεύτερον: Επτά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και την ΕΕ ανεξαρτήτως των απαιτήσεων και της στάσης των ευρωπαίων εταίρων μας.

Τρίτον: Έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση που διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ ανεξαρτήτως των στάσεων και των απαιτήσεων των Ευρωπαίων εταίρων μας είναι μια κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία ή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα μόλις το 35,7% πιστεύει ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή αυτοδύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα διασφάλιζε την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στην παράσταση νίκης παρότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 39,6% έναντι 28,2% της Νέας Δημοκρατίας, όμως στο κυρίαρχο ερώτημα ποια κυβέρνηση θέλουν να προκύψει την επόμενη μέρα των εκλογών το 50,2% θέλει μια κυβέρνηση ΝΔ ή με κορμό τη ΝΔ έναντι του 43,4% που θέλει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερες δημοσκοπήσεις, τι δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τις εκλογές 2015 και ποια τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Palmos Analysis για τις εκλογές 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.