Δημοσκόπηση Public Issue: τι λένε για ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα και Σαμαρά

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Public Issue;

Ικανοποιημένοι στην πλειονότητά τους εμφανίζονται από το εκλογικό αποτέλεσμα οι ερωτώμενοι σε δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Αυγή της Κυριακής».

Ειδικότερα, στην ερώτηση της δημοσκόπησης της Public Issue αν είστε ικανοποιημένοι το 60% απαντά θετικά, το 34% δηλώνει δυσαρεστημένο και το 5% δεν έχει γνώμη. Στην ερώτηση σχετικά με το αίσθημα που προκάλεσε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, το 50% δήλωσε ανακούφιση, το 10% στενοχωρημένο, το 26% αδιάφορο και χωρίς γνώμη είναι το 14%.

Παράλληλα ο 67% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, το 27% ότι δεν είναι έτοιμος και το 6% δεν εκφέρει γνώμη.

Επίσης, το 70% της δημοσκόπησης της Public Issue πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός, το 23% ότι δεν θα τα καταφέρει, ενώ το 7% δεν έχει γνώμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 59% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δεν πιστεύει στην επιτυχία του νέου πρωθυπουργού, σε αντίθεση με το 33% που πιστεύει.

Όσον αφορά τη γνώμη για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το 52% τη θεωρεί σωστή, το 26% λάθος, το 15% είναι ουδέτερο, ενώ το 7% δεν έχει γνώμη ή απαντά «εξαρτάται».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες φαίνεται ότι επιρρίπτουν στον Αντώνη Σαμαρά πολύ μεγάλη ευθύνη για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Το 71% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Α. Σαμαράς, έχει μεγάλη ευθύνη, το 11% απαντά «ούτε – ούτε», ενώ μικρή ευθύνη επιρρίπτει το 11%. Το 4% θεωρεί ότι δεν έχει ευθύνη ενώ χωρίς γνώμη είναι το 3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 44%, πιστεύει ότι για την ήττα φταίει ο κ. Σαμαράς. Το 17% απαντά «ούτε ούτε», ενώ το 28% επιρρίπτει μικρή ευθύνη και το 8% εκτιμά ότι δεν ευθύνεται για την ήττα. Στον ΣΥΡΙΖΑ το 86% θεωρεί ότι ο Α. Σαμαράς φταίει για το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ, το 7% απαντά «ούτε ούτε» ενώ μικρή ευθύνη επιρρίπτει 4% και μόνο 1% ότι δεν έχει ευθύνη.

Διαβάστε γιατί αποχωρεί ο Απόστολος Κακλαμάνης και τι γράφεται για νέο κόμμα από τον Καραμανλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.