Πρώτη δημοσκόπηση μετά τις Εκλογές: τι ποσοστά παίρνουν Τσίπρας, Βαρουφάκης

Ποια είναι τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης μετά τις εκλογές 2015; Διαβάστε τι ποσοστά παίρνουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ικανοποιημένοι, στην πλειονότητά τους, εμφανίζονται από το εκλογικό αποτέλεσμα οι ερωτώμενοι σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 56% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα και την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, 18% δυσαρεστημένο και 19% ουδέτερο.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική κατάσταση της χώρας 78% τη θεωρούν αρνητική ενώ το 15% δηλώνει ουδέτερο. Σε ερώτηση της δημοσκόπησης αν θα καλυτερέψει η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας το 38% δηλώνει θετικό, 32% ότι θα μείνει ίδια ενώ 21% θεωρεί ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.

Αναφορικά με τη συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, 56% τη θεωρεί θετική εξέλιξη ενώ το 35% αρνητική.

Αξιολογώντας την επιλογή προσώπων και συγκεκριμένα τον Γιάννη Βαρουφάκη ως Υπουργό Οικονομικών, 60% θεωρεί τον Γιάννη Βαρουφάκη σωστή επιλογή και 11% διαφωνεί.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή του Πάνου Καμμένου στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, 51% τη θεωρεί σωστή επιλογή και 36% λάθος επιλογή.

Διαβάστε τις δήλωσε για τους Έλληνες ο Γιάννης Βαρουφάκης και πώς ξεμαλλιάστηκε στο BBC ο Γιάννης Βαρουφάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.