Δημοσκόπηση ALCO, Εκλογές 2015: τεράστιο άνοιγμα η ψαλίδα. Νέα ποσοστά

Ποια είναι τα ποσοστά της δημοσκόπησης ALCO για τις εκλογές 2015;

Προβάδισμα 4,9% ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύει σήμερα (22/01) η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης ALCO, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 4,9% στην πρόθεση Ψήφου καταγράφοντας ποσοστό 32% με την Ν.Δ. να συγκεντρώνει το 27,1%.

Το Ποτάμι προβάλλει ως τρίτη δύναμη με ποσοστό 5,6%, ενώ ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 4,6%, ΚΚΕ με 4,1%, ΠΑΣΟΚ με 4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2% και Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά με 1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 8,4%. «Αλλο κόμμα» απάντησε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ «Αποχή» επιλέγει το 3,2% και Λευκό το 2,1%.

Στην Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των εγκύρων η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανεβαίνει στο 5,2%, ενώ Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ βρίσκονται στη ζώνη του 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δείχνουν να αντέχουν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO μοιάζει να είναι εμπεδωμένη η πεποίθηση των ερωτώμενων ότι το νήμα θα κόψει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της Κουμουνδούρου στην Παράσταση Νίκης συγκεντρώνει ποσοστό 72% με τη Ν.Δ. στο 8%.

Αξια αναφοράς είναι και τα ευρήματα σχετικά με την πολιτική προέλευση των αναποφάσιστων, καθώς και με το προφίλ τους.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση της δημοσκόπησης ALCO «τι είχατε ψηφίσει τον Ιούλιο του 2012», που απευθύνθηκε προς τους αναποφάσιστους, το 17% απάντησε Ν.Δ. το 15% ΣΥΡΙΖΑ, το 9% ΠΑΣΟΚ, το 7% ΑΝ.ΕΛΛ, το 1% Χρυσή Αυγή, το 11% ΔΗΜΑΡ, το 21% Άλλο Κόμμα. Επίσης ποσοστό 11% προτίμησε να μην απαντήσει.

Επίσης οι μισοί από τους αναποφάσιστους που συμμετείχαν στην έρευνα δεν απάντησαν στο ερώτημα ποιος θα είναι το κριτήριο της ψήφου τους.

Διαβάστε ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Opinion Roll και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Rass.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.