Εκλογές 2015 Αποτελέσματα Exit Poll: τι φθάνει στα κόμματα από έξιτ πολ, αποχή. Ντέρμπι

Τι πληροφορίες φθάνουν στα κομματικά επιτελεία από τα έξιτ πολ για τις εκλογές 2015;

Με γοργούς ρυθμούς φθάνουν τα αποτελέσματα των έξιτ πολ για τις εκλογές 2015 στα κομματικά επιτελεία. Τα αποτελέσματα είναι καθαρά, αλλά δεν λείπουν και τα μεγάλα ντέρμπι της βραδιάς.

Έφθασαν στους δημοσκόπους και τα κομματικά επιτελεία τα αποτελέσματα από τα πρώτα κύματα των exit poll. Τα έξιτ πολ ξεκίνησαν στις 7 το πρωί μόλις άνοιξαν οι κάλπες και το πρώτο κύμα ολοκληρώθηκε στις 10 το πρωί.

Το πρώτο δείγμα είναι ισοσταθμισμένο ποσοτικά σε όλη την Επικράτεια. Η απόκλισή του από το εκλογικό αποτέλεσμα που θα δείξουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στις 7 το απόγευμα είναι στο +/- 0,5% για τα μικρότερα κόμματα και στο +/-1% για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μειωμένη εμφανίζεται η αποχή στις εκλογές 2015 σε σχέση με τις ευρωεκλογές 2014.

Λόγω εκλογικής νομοθεσίας, δεν μπορεί να μεταδοθεί κανένα αποτέλεσμα έξιτ πολ πριν τις 7 το απόγευμα, για αυτό και οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που προκύπτουν απο την ανάλυση όλων των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές 2015 που δημοσιεύτηκαν μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σαφές προβάδισμα για την πρώτη θέση. Η ψαλίδα κυμαίνεται από 3-7% με ανοδική τάση. Μεγάλο ντέρμπι παίζεται για την τρίτη θέση, για την οποία κονταροχτυπιούνται το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή. ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή, ενώ το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται οτι θα δώσει τη μάχη ψήφο-ψήφο μέχρι αργά το βράδυ για να ξεπεράσει το 3%.

Η νύχτα είναι μεγάλη και οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών 2015 θα γίνονται όλο και πιο σαφείς όσο προχωράει η μέρα. Τον λόγο έχει τώρα ο λαός που μπορεί στην κάλπη να κάνει την έκπληξη.

Διαβάστε τα νεότερα αποτελέσματα εκλογών 2015 που προμηνύουν δραματικές εξελίξεις και όλες τις τελευταίες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.