Εκλογές 2015: Έφτασαν οι μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, περιμένουν τα exit poll. Εκτιμήσεις

Βροχή από κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις πέφτει στα κομματικά επιτελεία που προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις τάσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι τελευταίες επίσημες δημοσκοπήσεις έδωσαν αντικρουόμενη εικόνα με τη δημοσκόπηση της GPO να ανεβάζει τη διαφορά στο 7%, και τη δημοσκόπηση της Καπα Research να δείχνει καθαρό κλείσιμο της ψαλίδας.

Πρώτο θέμα συζήτησης είναι τα αποτελέσματα των μυστικών κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, αλλά και των exit poll που φθάνουν στα γραφεία των κομμάτων λίγο πριν το κλείσιμο των κάλπεων για τις εκλογές 2015.

Όλα τα κόμματα έχουν παραγγείλει δημοσκοπήσεις και έξιτ πολ που τρέχουν ανά ώρα μέχρι το κλείσιμο της κάλπης. Τα αποτελέσματα είναι συγκεχυμένα και προσασμοσμένα στον εντολέα της δημοσκόπησης. Την ίδια ώρα, πολλές είναι οι εκτιμήσεις που κάνουν οι αρχιερείς των κομμάτων για τα αποτελέσματα στις εκλογές 2015.

Στο στροτόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες μετρήσεις της Παρασκευής, οι επιτελείς εκτιμούν οτι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα καταφέρει να μπει στη Βουλή κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Αναμένοντας 8-10% στην Κρήτη και 4-7% στην Αχαΐα, προπύργια των Παπανδρέου, οι τελευταίες εκτιμήσεις λένε οτι ο ΓΑΠ μπαίνει στη Βουλή με τουλάχιστον 3%.

Στο Ποτάμι, με προβληματισμό βλέπουν τις εκτιμήσεις για τη Χρυσή Αυγή που να κάνουν λόγο για μικρή ανοδική τάση τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Εαν συνυπολογιστεί και η “ανομολόγητη” ψήφος που δεν μετράται, τότε η Χρυσή Αυγή βάζει δυνατή υποψηφιότητα για την τρίτη θέση. “Η τρίτη δύναμη πρέπει αν είναι δύναμη αλλαγής και ευρωπαϊκής πορείας, πρέπει να είναι η δημοκρατία», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τελευταία του ομιλία και απομένει να δούμε αν αυτό θα γίνει πράξη.

Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν τις δημοσκοπήσεις να έρχονται ώρα με την ώρα και κάνουν τον σταυρό τους μην αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή και τρέχουν και δεν φτάνουν την Κυριακή το βράδυ. Παρόμοιο κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, μόνο που εκεί ο ιδρώτας είναι λίγο πιο έντονος.

Στη Νέα Δημοκρατία το παλεύουν μέχρι τελευταία στιγμή, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλοί που εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά πως αν χάσει θα είναι με μικρή διαφορά της τάξης του 3-4%. Ο κρύος ιδρώτας της ήττας του 2009 αποτελεί τον εφιάλτη που κανείς δεν τολμά να παραδεχτεί.

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ πνέει άνεμος υπερβολικής σιγουριάς. Η αίσθηση πώς είναι στον προθάλαμο της εξουσίας είναι τόσο μεγάλη που οδηγεί σε ατοπήματα, όπως η αποχώρηση του κ. Λαφαζάνη από την τελευταία προεκλογική εκπομπή του ΣΚΑΙ, που θύμισε περιόδους αλαζονείας και αυταρχικών συμπεριφορών.

Το σίγουρο είναι οτι οι πολίτες δεν έχουν μιλήσει ακόμα, η κάλπη είναι “γκαστρωμένη” και ό,τι και να λένε οι μυστικές δημοσκοπήσεις, τον τελευταίο λόγο έχει ο λαός που μπορεί να αλλάξει άποψη στο παρά πέντε. Και αυτό το ξέρουν όλοι στα κομματικά επιτελεία, γι’ αυτό προσπαθούν να συγκρατηθούν…

Διαβάστε τη δημοσκόπηση-βόμβα του καθηγητή Πανά που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2015 λίγο πριν λήξει η προεκλογική περίοδος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.