Εκλογές 2015: Η ώρα της κάλπης. Exit poll, αποτελέσματα εκλογών

Πότε θα έχουμε πρώτο αποτέλεσμα και πότε θα είναι γνωστό το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα για τις εκλογές 2015. Πότε θα δωθούν στην δημοσιότητα τα exit polls;

Τις πόρτες τους για περίπου 10 εκ. ψηφοφόρους άνοιξαν στις 7 το πρωί χιλιάδες εκλογικά κέντρα ανά τη χώρα για τις εκλογές 2015.

Το ενδιαφέρον για τις εκλογές 2015, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης, είναι παγκόσμιο καθώς δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία και εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο ον κόσμο έχουν καταφθάσει στη χώρα μας για να καταγράψουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός από ένα εκλογικό κέντρο στην Αγία Ρούμελη Σφακιά στο οποίο δεν κατάφερε να φθάσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος λόγω της κακοκαιρίας και στην ορεινή Ναυπακτία οπου λόγω της χιονόπτωσης δεν είχαν ανοίξει μέχρι τις 9:00 το πρωί περίπου πέντε εκλογικά τμήματα, διότι ήταν αδύνατη η πρόσβαση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το πρόβλημα λύθηκε λίγο πριν τις 8 με τη βοήθεια ενός Super Puma που μετέφερε στο σημείο τον δικαστικό αντιπρόσωπο στα Σφακιά και απο την άλλη οι δικαστικοί αντιπρόσωποι περιμένουν να ανοίξει ο δρόμος από το εκχιονιστικό μηχάνημα, το οποίο ήδη επιχειρεί, για την επαρχία στην ορεινή Ναυπακτία.

Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, στις 19.00, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των exit poll για τις εκλογές 2015.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας Singular Logic, περίπου στις 21.30 θα έχουμε πιθανότατα και την πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα των Εκλογών 2015. Το πρώτο αποτέλεσμα θα βγεί με βάση τα exit poll  και τις αρχικές καταμετρήσεις ανα εκλογικό τμήμα και περιφέρεια.

Όπως τονίζουν όμως οι υπεύθυνοι της εταιρείας, δεν αποκλείεται οι προβλέψεις να είναι οριακές, κυρίως για όσα κόμματα θα βρίσκονται οριακά πάνω ή κάτω από το 3% που θα τους επιτρέψει να μπουν στη Βουλή. Στην περίπτωση αυτή, το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα πιθανότατα θα φανεί λίγο μετά τις 23.00.

Διαβάστε ο,τι χρειάζεται να ξέρετε για το πού ψηφίζετε και εως πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.