Εκλογές 2015 Σταυροί Αποτελέσματα: ποιοι βουλευτές έκπληξη μπαίνουν στη Βουλή

Πώς διαμορφώνονται οι σταυροί στις εκλογές 2015 και ποια τα αποτελέσματα για τους βουλευτές που μπαίνουν στη Βουλή;

Μεγάλη αγωνία έχουν οι υποψήφιοι των εκλογών, καθώς ανακοινώνονται με αργούς ρυθμούς τα αποτελέσματα και οι σταυροί στις εκλογές 2015.

Οι σταυροί είναι πάντα ένα κομμάτι των αποτελεσμάτων που αργεί να ανακοινωθεί. Ειδικά στις εκλογές 2015 μεγάλη είναι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των σταυρών προτίμησης στα μεγάλα κέντρα.

Στην Α Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 5 βουλευτές με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να προηγούνται όπως δείχνουν οι πρώτοι σταυροί προτίμησης. Ακολουθούν ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης και ο Νίκος Βούτσης.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να εκλέγει τέσσερις βουλευτές στην Α Αθήνας με τους Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασιλη Κικίλια να παλεύουν για την πρωτιά. Ντόρα Μπακογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή δίνουν τη μάχη του σταυρού, ενώ ακολουθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Θανάσης Πλεύρης.

Από το Ποτάμι στην Α Αθήνας πρώτος σε σταυρούς ο Σπύρος Λυκούδης, από το ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλλη, από τους ΑΝΕΛ η Έλενα Κουντουρά και από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Μεγάλη ανατροπή είχαμε στην Αρκαδία, όπου ο ιατρός Κώστας Βλάσης έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τόσο τον πρώην υπουργό και Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Λυκουρέντζο, όσο και την κόρη του περιφερειάρχη Πελοπονήσσου, Εύη Τατούλη. Οι σταυροί του κ. Βλάση στις εκλογές 2015 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και εκλέγεται βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Άρτα, δύο έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μία η Νέα Δημοκρατία. Οι σταυροί δείχνουν οτι πρώτος (με διαφορά) είναι ο Αλέξης Τσίπρας και δεύτερη η Όλγα Γεροβασίλη, με τρίτο (αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιλέξει τη συγκεκριμένη έδρα) τον Βασίλη Τσίρκα. Από τη ΝΔ, πρώτος με διαφορά σε σταυρούς είναι ο Γιώργος Στύλιος.

Στην Ημαθία, την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να καταλαμβάνει ο Κώστας Λαπαβίτσας, ενώ για αυτήν της ΝΔ προηγείται ο Απόστολος Βεσυρόπουλος. Έδρες παίρνουν ακόμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (πρώτη μέχρι στιγμής η Μανταλένα Παπαδόπούλου) και το ΠΑΣΟΚ (προηγείται ο Φώτης Καραβασίλης).

Στην Καστοριά, την έδρα της ΝΔ διεκδικούν η Μαρία Αντωνίου και ο Ζήσης Τζηκαλόγιας, ενώ αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Στέφανος Μπαλταγιάννης.

Δεύτερη σε σταυρούς είναι μέχρι στιγμής στην Κέρκυρα η Άντζελα Γκερέκου, που αν μείνει αυτό το αποτέλεσμα μένει έξω, από τον Στέφανο Γκίκα. Δύο έδρες στην Κέρκυρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτους μέχρι τώρα τους Στέφανο Σαμοΐλη και Κωνσταντίνο Παυλίδη.

Στην Κεφαλλονιά, η μοναδική έδρα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα στην Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Στην Κοζάνη, τέσσερις έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι σταυροί δείχνουν πρώτη μακράν τη Ραχήλ Μακρή, μπροστά από τους Ευγενία Ουζουνίδου, Δημήτρη Δημητριάδη και Κωνσταντίνο Ζαγαρά. Την έδρα της ΝΔ θα καταλάβει πιθανότατα ο Γιώργος Κασαπίδης.

Στις Κυκλάδες, εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Άννα Μαυρουδή και από τη ΝΔ με διαφορά ο Γιάννης Βρούτσης.

Στη Λακωνία, την έδρα της ΝΔ αναλαμβάνει πιθανότατα ο Αθανάσιος Δαβάκης, του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Αραχωβίτης και της Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Δημακογιάννης.

Στη Λέσβο, για το ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Γιάννης Ζερδελής, για τη ΝΔ ο Χαράλαμπος Αθανασίου και για το ΚΚΕ ο Σταύρος Τάσσος.

Στην Ξάνθη, η μία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται… κλεισμένη από τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ενώ ακολουθεί ο Στάθης Γιαννακίδης. Την έδρα της ΝΔ καταλαμβάνει πιθανότατα ο Αλέξανδρος Κοντός.

Στη Ροδόπη, όπως δείχνουν οι σταυροί στις εκλογές 2015, τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνουν οι Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ενώ την έδρα της ΝΔ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και σταυρούς στην επικράτεια και ποιοι θα είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.