Κεραυνός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να ακυρώσει τη λιτότητα

Τι λένε οι πληροφορίες για προσφυγή της Ελλάδας στο Ευρωπαΐκό δικαστήριο κατά του μνημονίου;

Έτοιμη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι η Ελλάδα σε περίπτωση που κοπεί η χρηματοδότησή της, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa που επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να τον κατονομάζει.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα ίσως προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά μέτρων προκειμένου να βάλει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας. Αυτό ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) σύμφωνα με ανταπόκριση της Deutsche Welle.

Σύμφωνα με την πηγή «προκειμένου να βάλει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας» η Ελλάδα είναι διατεθειμένη «ακόμα και να ρισκάρει τη διακοπή της χρηματοδότης». Και τονίζει ότι στην εσχάτη των περιπτώσεων μπορεί «να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» με το επιχείρημα ότι «πολλά από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο παρελθόν είναι παράνομα».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τον Α. Τσίπρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων – με πολλούς να υποστηρίζουν ότι τα πακέτα διάσωσης χορηγήθηκαν από Ευρωπαίους φορολογούμενους – πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν μία δύσκολη οικονομική κατάσταση και στις δικές τους χώρες.

Ωστόσο, συνεχίζει το dpa, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα αρνείται να συνεργαστεί με την τρόικα.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο σε εκτενές δημοσίευμά του με τίτλο «Μια ταραχώδης αρχή στην ΕΕ για την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας», η δήλωση αυτή έρχεται παρά τις προειδοποιήσεις από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, τον πρώτο ευρωπαίο αξιωματούχο που επισκέφθηκε μετά τις εκλογές την Αθήνα – ότι χρειάζονται «ρεαλιστικές λύσεις που μπορούν να λειτουργήσουν και για τις δύο πλευρές».

Διαβάστε τι πραγματικά ψιθύρησε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη έξαλλος και τη φημολογία περί αγοράς του ελληνικού χρέους από τη Ρωσία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.