Καιρός 12 Ιανουαρίου: πού θα έρθει κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια

Πού θα χαλάσει ο καιρός στις 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ;

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» αρκετές περιοχές της χώρας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει νέα μεταβολή θα έχει ο καιρός στις 12 Ιανουαρίου με θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις αλλά σε σχετικά μεγαλύτερο υψόμετρο. Προβλέπεται να χιονίσει στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική χώρα αλλά σε υψόμετρο από 800 μέτρα και επάνω σύμφωνα με τον καιρό στις 12 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο καιρός στις 12 Ιανουαρίου:

– O καιρός στις 12 Ιανουαρίου στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα αυτά κατά τόπους θα είναι ισχυρά και βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και ορεινές της Κρήτης, ενώ παράλληλα θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ.

Σταδιακά και μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν σύμφωνα με τον καιρό στις 12 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.