Καταθέσεις: Αυξάνονται οι αναλήψεις από τράπεζες και ΑΤΜ εξαιτίας…

Για ποιον λόγο γίνονται μαζικές αναλήψεις καταθέσεων από τράπεζες;

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τις οποίες ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς για την 25η Ιανουαρίου 2015, οι ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας κλιμακώνονται, όπως αναφέρει και δημοσίευμα της Die Welt.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως ώθησε πολλούς αποταμιευτές και εταιρείες να αντλήσουν συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τις καταθέσεις τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεκίνησε δειλά – δειλά τον Νοέμβριο, όταν αποσύρθηκαν καταθέσεις περί τα 200 εκατ. Ευρώ και συνεχίστηκε και τον Δεκέμβριο.

Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Bank run, οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέρει η Die Welt.

“Οι Έλληνες έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα” σχολιάζει το δημοσίευμα, φοβούμενοι τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης.

Σημειώνεται, πως όπως αναφέρουν τελευταίες δημοσκοπήσεις μεγάλων ελληνικών εταιρειών, προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Διαβάστε τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας για το κούρεμα των καταθέσεων και γιατί αυξήθηκαν οι αναλήψεις στις τράπεζες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.