Μπέτυ Μπαζιάνα: Η φοιτήτρια που τα έβαλε με τον καθηγητή

Πώς η Μπέτυ Μπαζιάνα τα έβαλε με τον καθηγητή;

Δυναμική, τολμηρή και ποτέ με μαλλί κομμωτηρίου. Η πρώτη κυρία της χώρας, Μπέτυ Μπαζιάνα, η γυναίκα που έκανε ένα βήμα πίσω στην καριέρα της όταν ο Τσίπρας άρχισε να καλπάζει προς την κορυφή, έχει αφήσει την σφραγίδα της και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest έδινε μάχες με τον μετέπειτα Πρόεδρο του ΤΕΕ Θανάση Γιανναδάκη, με τον οποίο ωστόσο παρά το γεγονός ότι τους χώριζαν πολιτικές διαφορές, είχαν φιλικές σχέσεις.

Όπως γράφει σε ένα εκτενές αφιέρωμά του το thetoc η σιωπηλή και πάντα διακριτική Μπέτυ Μπαζιάνα που βλέπουμε σήμερα, όταν έκανε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο στην Πάτρα, είχε ξεκινήσει μεγάλο αγώνα, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη εναντίον καθηγητή της, τον οποίο είχε κατηγορήσει ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της (σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΟΤΕ).

Παρά την αδιαλλαξία του πανεπιστημίου απέναντί της Μπέτυς Μπαζιάνα και την υποστήριξη που προσέφερε στον καθηγητή, επέμεινε μέχρι που δικαιώθηκε στο δικαστήριο, σε μια πολυσυζητημένη υπόθεση, η οποία άνοιξε ένα ολόκληρο ζήτημα σχετικά με το πώς λειτουργούν κάποια πράγματα στα Πανεπιστήμια. Δικηγόρος της σε εκείνη την υπόθεση ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες της, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης -κάτι που ποτέ δεν δέχτηκε ο καθηγητής της ο οποίος αθωώθηκε στο Εφετείο.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα, προέρχεται από μια οικογένεια των Σοφάδων της Καρδίτσας που είχε παράδοση στην Αριστερά, στην οποία εντάχθηκε και η ίδια από το σχολείο. Κι ως μέλος της ΚΝΕ ανήκε στα πιο μαχητικά, το ίδιο αργότερα στο Συνασπισμό. Σε εκείνες τις μάχες του Πανεπιστημίου, συναντήθηκε με πολλούς Πατρινούς πολλοί από τους οποίους παραμένουν φίλοι της.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Μπέτυ Μπαζιάνα και ποια η επί 23 χρόνια σύντροφος του Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.