Μπέτυ Μπαζιάνα: Ποια η νέα -ανύπαντρη μητέρα- πρώτη κυρία της Ελλάδας

Ποια η γυναίκα του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα;

Η όμορφη Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία διαθέτει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα, είναι μια υπέροχη μάνα για τα δύο παιδιά της και δεν αρέσκεται στα φώτα της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του χαμηλού προφίλ της Μπέτυς Μπαζιάνα είναι ότι εν μέσω της κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα αποφεύγει επιμελώς την δημοσιότητα και περιφρουρεί το δικαίωμα των παιδιών της στην ανωνυμία, για αυτό και πριν μερικά καλοκαίρια δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί με φωτογράφο που παρακολουθούσε εκείνη, τα παιδιά της και τον Αλέξη Τσίπρα στη νότια Κρήτη, κατά την διάρκεια των διακοπών τους. «Αυτό που κάνεις είναι βρώμικο» του είπε, για να πάρει την απάντηση «βρώμικη δουλειά κάνει ο σκουπιδιάρης». «Ο σκουπιδιάρης κάνει έντιμη δουλειά», του ανταπάντησε, φανερώνοντας ένα κομμάτι της δυναμικής της προσωπικότητας.

Οι παπαράτσι μάταια κυνηγούν μία κοινή, δημόσια έξοδο του ζευγαριού, ωστόσο η Μπέτυ Μπαζιάνα συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα σε παραστάσεις στο Ηρώδειο ή στο Μέγαρο Μουσικής, με την τελευταία φορά που εθεάθησαν μαζί να είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014, στον γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων, με πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια από το 2001, πριν ακόμη γίνει σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα. Έχει υπάρξει βοηθός καθηγητή στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ από το 2004 κι έχει εποπτεύσει με αυτή την ιδιότητα πολλές διπλωματικές εργασίες.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα τελείωσε το Πολυτεχνείο Πάτρας και στην ίδια πόλη, έκανε και το διδακτορικό της, ενώ το 2002 έγινε δεκτή από το ΕΜΠ για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στα Δίκτυα Οπτικών Ινών. Με έναν πατέρα κομμουνιστή, εξόριστο στο Παρίσι την περίοδο της Χούντας, πολιτικοποιήθηκε από νωρίς.

Με τον σύντροφο της, Αλέξη Τσίπρα, γνωρίστηκαν στα μαθητικά θρανία, ενώ στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 1990 αγωνίζονταν ο ένας πλάι στον άλλο.

Αν και οι δυο τους δεν έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, αφού αμφότεροι δηλώνουν κατά του θεσμού, έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, ζώντας κάτω από την ίδια στέγη τα τελευταία 18 χρόνια. Είναι αφοσιωμένη μητέρα του Παύλου – Φοίβου, που σήμερα είναι έξι ετών και του Ορφέα – Ερνέστο που είναι τριών.

Το αγαπημένο της χρώμα είναι το κόκκινο και ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της, μια επιλογή που τη φέρνει συχνά απέναντι από τον σύντροφο της, ο οποίος ανήκει στους φανατικούς «Πράσινους» του Παναθηναϊκού.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα των εκλογών 2015 σε όλους τους δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.