Νίκος Κοτζιάς: Ποιος ο νέος Υπουργός Εξωτερικών. Βιογραφικό

Διαβάστε το βιογραφικό του νέου υπουργού εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και Αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη το 1968.

Ο Νίκος Κοτζιάς σπούδασε Οικονομικά και Πολιτική Φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Giessen της Γερμανίας.

Η διδακτορική διατριβή του Νίκου Κοτζιά από το Πάντειο Πανεπιστήμιο είχε τίτλο: «Πολιτικές Θεωρίες του Κράτους». Η µετα- διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο: «Πολιτικές Θεωρίες της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης».

Ο Νίκος Κοτζιάς δίδαξε και υπηρέτησε ως ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Marburg της Γερµανίας, της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία και του Harvard στις ΗΠΑ.

Είναι µέλοςτου St Antony’s College – Oxford University, Senior Fellow στο Weatherhead Centre for International Relations στοΠανεπιστήµιοτου Harvard. Είναι συνιδρυτής του Προγράµµατος Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

O Νίκος Κοτζιάς υπήρξε µέλος της μαθητικής οργάνωσης της νεολαίας Λαµπράκη από το 1965, ενώ ήταν Ιδρυτικό µέλος της ΚΝΕ και µέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της στη διάρκεια της χούντας.

Αργότερα έγινε µέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ καταδικάστηκε δις από στρατοδικείο.

Στη διάρκεια της χούντας, ο Νίκος Κοτζιάς υπήρξε γραµµατέας της Ομοσπονδίας φοιτητικών συλλόγων στη ∆υτική Γερμανία (∆υτικό Βερολίνο) καθώς και γραµµατέας του Συντονιστικού των αντιδικτατορικών φοιτητικών οργανώσεων.

Ο Νίκος Κοτζιάς συνέβαλε στην οργάνωση και καθοδήγησε µμεγάλες απεργίες, όπως εκείνη της Πεσινέ και της Λάρκο το 1977. Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία των περιοδικών «Επιστηµονική Σκέψη» και «∆ιαλεκτική», ενώ συµµετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή πολλών άλλων.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ιδρυτικό µέλος του ΚΜΕ, του FEG Marbourg και του «Ιδρύµατος Νίκος Πουλαντζάς». Το 1989 παραιτήθηκε την ίδια βραδιά της συγκρότησης της κυβέρνησης Τζαννετάκη από τα καθοδηγητικά όργανα της αριστεράς στα οποία συµμετείχε. Είναι ο πρώτος που την κατάγγειλε δημόσια ως την απαρχή του «βρώµικου 1989».

Διαβάστε ποιο το δημόσιο ξεκατίνιασμα Βενιζέλου-Κοτζιά και ποιοι οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/549105/kyvernisi-syriza-poios-einai-o-ypoyrgos-exoterikon-nikos-kotzias#ixzz3Q3fycKcz

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.