Νίκος Παρασκευόπουλος: ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης. Βιογραφικό

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης; Διαβάστε το πλούσιο βιογραφικό του Νίκου Παρασκευόπουλου.

Από τον πανεπιστημιακό χώρο προέρχεται ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος είναι καθηγητής ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1980.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος ;eχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και είναι κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και ανέπτυξε δραστηριότητα μεσολαβητή σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996) και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997).

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος πολλές από τις θέσεις που έχει κατά καιρούς υποστηρίξει, υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών και εξαρτημένους μικροδιακινητές).

Την περίοδο 1993-1995 ο Νίκος Παρασκευόπουλος υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη.

Διαβάστε ποιος είναι ο νέος Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς και ποιος ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.