Πανελλήνιες 2015: όλες οι αλλαγές στην παιδεία, ποιους αφορούν

Ποιες θα είναι οι ριζικές αλλαγές που θα γίνουν στην παιδεία και στις Πανελλήνιες 2015; Ποιους θα αφορούν οι αλλαγές αυτές;

Επαναφορά του συστήματος των δεσμών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στον νόμο Αρβανιτόπουλου του 2013 αλλά και στις Πανελλήνιες 2015.

Πάντως, οι αλλαγές θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά, και οι φετινοί υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2015 δεν θα επηρεαστούν.

Οι νέες ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από φέτος για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

• Η Τράπεζα Θεμάτων θα μετατραπεί σε απλό βοήθημα για τους καθηγητές

• Στις συνολικές μονάδες των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ δεν θα μετρούν οι βαθμοί προαγωγής στην Α΄ και Β΄ Λυκείου

• Τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ μετά τις Πανελλήνιες 2015 παραμένουν τέσσερα και τα επιστημονικά πεδία έξι, οι υποψήφιοι όμως θα μπορούν να επιλέξουν σχολές από δύο διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Δείτε περισσότερα άρθρα για τις Πανελλήνιες 2015 και ποιες οι νέες βλέψεις του Τάσου Κουράκη στην παιδεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.