Παναγιώτης Κουρουμπλής: ποιος ο νέος υπουργός Υγείας. Βιογραφικό

Ποιος ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής;

Ο 64χρονος δικηγόρος Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι ο νέος υπουργός Υγείας, μεταδίδει το Iatronet.gr . Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας και δέχτηκε να αναλάβει τη νευραλγική αυτή θέση.

Ο κ. Κουρουμπλής έχει αυξημένη ευαισθησία στα θέματα της Υγείας, καθώς αντιμετωπίζει ο ίδιος σοβαρή αναπηρία (έχει χάσει την όρασή του).

Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πρόνοιας την περίοδο 1993 – 1996, όταν η Κοινωνική Αλληλεγγύη ανήκε ως αρμοδιότητα στο υπουργείο Υγείας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια. Είναι δρ. κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 1961 έχασε το φως του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών, ενώ στη συνέχεια εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1974, συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.

Την περίοδο 1976 – 1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκρούστηκε με τους κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με τον Νόμο 4000.

Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλήςκαταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το 2011 και αποχώρησε από το κόμμα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Διαβάστε ποιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ποια τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στα Βόρεια Προάστια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.