Πρόεδρος Δημοκρατίας: όλα τα ονόματα, φαβορί και εκπλήξεις

Ποια τα φαβορί και οι εκπλήξεις για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο έως τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, την ακαδημαϊκό…
Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και το πρόσωπο έκπληξη από την κεντροδεξιά παράταξη – Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε το θέμα και με τον Πάνο Καμμένο και με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Εκτός από το θέμα των προσώπων που θα στελεχώσουν το υπουργικό συμβούλιο, το δεύτερο θέμα που συζητείται ευρέως τις τελευταίες ώρες είναι και το όνομα του υποψηφίου που θα προτείνει ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς αυτό είναι ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Βουλή.

Το θέμα αυτό ήταν ένα από αυτά που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο και στην οποία «κλείδωσε» η συμμετοχή και η ψήφος εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο θέμα, κατά πληροφορίες, συζητήθηκε και στη συνάντηση, το απόγευμα της Δευτέρας του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Όσον αφορά το πρόσωπο Προέδρου της Δημοκρατίας, το όνομα για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες ώρες είναι αυτό του Έλληνα επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου. Στο όνομα του κυρίου Αβραμόπουλου αναφέρθηκε και η ηλεκτρονική έκδοση του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics όπου δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου».

Έχουν ακουστεί επίσης ονόματα όπως αυτό του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά (σ.σ. ο οποίος συνεχάρη τηλεφωνικά το βράδυ της Κυριακής τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές) ή της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ ενώ δεν αποκλείεται να είναι κάποιος άλλος διανοούμενος που να χαίρει εκτίμησης σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλείεται εντελώς το σενάριο που θέλει η επιλογή του πρωθυπουργού να προέλθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την κεντροδεξιά παράταξη, ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, όταν σε σχετική ερώτηση απάντησε αόριστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας και των δημοκρατικών θεσμών. Τα σενάρια αυτά, πάντως, έφτασαν να περιλαμβάνουν ονόματα όπως αυτό του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου ή του στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη.

Οι διεργασίες πάντως για το θέμα αυτό συνεχίζονται πυρετωδώς καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει στην ανακοίνωση του υποψηφίου για τη θέση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε ποιους θα προτείνουν Τσίπρας-Καμμένος για Πρόεδρο Δημοκρατίας και ποια τα πρώτα χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.