Συνταγή της ημέρας: Λαβράκι στο φούρνο με πικάντικη μαρινάδα

Πώς να φτιάξετε το τέλειο λαβράκι στο φούρνο με πικάντικη μαρινάδα; Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τον Βαγγέλη Δρίσκα.

Διαβάστε τη συνταγή για το λαβράκι στο φούρνο με πικάντικη μαρινάδα:

Μερίδες: 4

Υλικά συνταγής:

  • 4 λαβράκια ή κέφαλους
  • Για την μαρινάδα με σκόρδο – τζίντζερ:

  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο λέμονγκρας
  • σπορέλαιο
  • αλάτι
  • Για την πικάντικη μαρινάδα:

  • 4 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιαντρου
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη από φοίνικα ή μαύρη ζάχαρη
  • Για το γαρνίρισμα:

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι ή σέσκουλα
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για το λαβράκι στο φούρνο, στο Συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!