Δήλωση-σοκ: “Τον Μάρτιο θα έχουμε πρόβλημα με τις συντάξεις”

Γιατί επικρατεί ανησυχία για τις συντάξεις του Μαρτίου;

Τα καθήκοντα του νέου Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης αναλαμβάνει ο Νίκος Ρωμανιάς και ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί με μια δήλωση-σοκ.

Ο κ.Ρωμανιάς μιλώντας στο Mega σχολίασε αναφορικά με τις συντάξεις “Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις. Από τον Μάρτιο θα είναι σφιχτά για τις συντάξεις. Δεν έχω μιλήσει βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα το κάνω φεύγοντας από εδώ. Θα βρούμε όμως λύση, θα το ρυθμίσουμε. Εχω καταγράψει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης, πέραν της κρατικής”.

Επισήμανε επίσης ότι παρότι αρχικά η ρύθμιση που είχε γίνει με τις 100 δόσεις για την καταβολή των εισφορών είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο, τώρα παρατηρείται κόπωση.

Ο κ.Ρωμανιάς θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης όπου η αρμοδιότητα του περνά στο υπουργείο Υγείας με επικεφαλής το νέο αναπληρωτή Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 παρενέβη τηλεφωνικά ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Ρωμανιά για τη δυσκολία καταβολής των συντάξεων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις συντάξεις. Οι συντάξεις είναι ασφαλείς», προσθέτοντας ότι στο βαθμό που εκτελεστούν ορθά οι υποχρεώσεις του Γενικού Λογιστηρίου προς τα ασφαλιστικά Ταμεία οι συντάξεις είναι ασφαλείς.

Και ο αναπληρωτής Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Στρατούλης μίλησε στο ΑΝΤ1 και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τελευταίο ευρώ συντάξεων είναι εγγυημένο!

Διαβάστε πώς τα κόμματα διασφαλίζουν τις συντάξεις και τι ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις συντάξεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.