Ποιους θα προτείνουν οι Τσίπρας-Καμμένος για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ονόματα

Ποιους θα προτείνουν οι Τσίπρας-Καμμένος για Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Η συζήτηση και η ονοματολογία γύρω από το πρόσωπο του νέου Προέδρου τη Δημοκρατίας έχει φουντώσει. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, Τσίπρας και Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους βρήκαν ένα κοινό τόπο συνεννόησης σε πολλά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και στο θέμα του ΠτΔ ο οποίος με τα μέχρι στιγμής δεδομένα – κι αν δεν υπάρξουν συγκλονιστικές ανατροπές – θα προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν γύρω από το όνομα του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου γεγονός που έχει προκαλέσει ταραχή στη ΝΔ αφού ο αντιπρόεδρος της γαλάζιας είχε αρνηθεί ανάλογη πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Εντός των επομένων ημερών αναμένται να ανακοινωθεί και η σχετική πρόταση την οποία θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν ότι θα κυβερνήσουν επι της βάσης μιας έντιμης συμφωνίας χωρίς συζητήσεις κάτω από το τραπέζι, αλλά με δημόσιες τοποθετήσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπουργός και δεν προτίθεται να ζητήσει αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Αυτό τόνισαν πηγές των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις οποίες άμεση προτεραιότητα θα είναι το ζήτημα του χρέους.

Δεν αποκλείεται στην κυβέρνηση να συμμετάσχουν και άλλα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. αν και ο σχετικός αριθμός δεν έχει «κλειδώσει». Πάντως στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. κάνουν λόγο για πολύ καλή χημεία του Τσίπρα με τον Καμμένο, ενώ όπως υποστηρίζουν υπάρχει σεβασμός στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κάθε πλευρά τόσο για τα ζητήματα του χρέους, όσο και για τα Εθνικά Θέματα, ενώ υπάρχει σύμπνοια στα θέματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τρία ονόματα αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου (σ.σ. σύμφωνα με δικές του πληροφορίες) ότι θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρώτο: τον Κώστα Καραμανλή

Δεύτερο: τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Τρίτο: τον Νίκο Κωνσταντόπουλο

Δείτε όλα τα αποτελέσματα των εκλογών 2015 σε όλους τους δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.