“Λίγος” ο Σαμαράς: δεν παραδίδει την πρωθυπουργία στον Τσίπρα

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν παραδίδει την πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα;

Έκπληξη από την απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά να επιλέξει να γίνει η μεταβίβαση της πρωθυπουργίας στον ΣΥΡΙΖΑ από τον στενό του συνεργάτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, και επισήμως πλέον, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν θα παραλάβει από τον προκάτοχότου, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία.

Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού θα γίνει από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκο Παππά.

Η κίνηση αυτή είναι χαρακτηριστική της έντασης που υπάρχει στις σχέσεις των δυο ανδρών και της προσπάθειας του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους πριν ακόμα το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά εκπίπτει από τον πολιτικό πολιτισμό που ο ίδιος ανέδειξε χθες τηλεφωνώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές, ενώ προδιαγράφει έντονες πολιτικές συγκρούσεις και σκληρή αντιπολίτευση.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει και μετεκλογικά στην πολιτική της πόλωσης προσπαθώντας να στείλει εσωκομματικά μηνύματα και να περιορίσει την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του μετά την ήττα. Με τον σχεδιασμό αυτό ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να συσπειρώσει γύρω του πολιτικό προσωπικό λειτουργώντας ως «σκαντζόχοιρος» προκειμένου να αποκρούσει επιθέσεις και να διατηρήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία δίνει τη δική της εκδοχή, με πηγές του κόμματος να υποστηρίζουν ότι ο γενικός γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παπά, ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού. Έτσι, η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μεταξύ γραμματέων του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα των εκλογών 2015 σε όλους τους δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.