Τα 2 επόμενα βήματα του Τσίπρα: τι θα κάνει με Θεοδωράκη, ΚΚΕ

Tι θα κάνει ο Τσίπρας με Θεοδωράκη και ΚΚΕ;

Μετά την ορκωμοσία του στο προεδρικό Μέγαρο ο κ.Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχηγό του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Υπενθυμίζεται πως χθες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι Τσίπρας και Θεοδωράκης επικοινώνησαν τηλεφωνικώς και αφού αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και συγχαρητήρια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον αρχηγό του Ποταμιού να συναντηθούν. Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το τι θα πράξει πλέον ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού ακούσει τι έχει να του προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να έχει τετ α τετ και με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο οποίο ο κ.Τσίπρας είπε χθες πως θέλει να τον ενημερώνει για όλα. Πάντως ο κ.Κουτσούμπας τους απάντησε πως να ορκιστεί πρώτα πρωθυπουργός και μετά θα συναντηθούν, αφού δεν θέλει να δημιουργηθούν ψίθυροι για παρασκηνιακές επαφές. Πάντως το ΚΚΕ σε ανακοίνωή του υποστηρίζει πως δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σχηματισμό κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει άμεσα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να ορκιστεί πρωθυπουργός και στη συνέχεια να ανακοινώσει το κυβερνητικπο σχήμα.

Όπως προκύπτει από την Κουμουνδούρου, στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι μικρό και ευέλικτο. Θα γίνει συγχώνευση ομοειδών υπουργείων και σε αυτά θα υπάρχουν υπουργός, αναπληρωτές και όπου χρειαστεί υφυπουργοί.

Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και η ορκωμοσία της θα γίνει την Τρίτη. Κι αυτό γιατί θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα με τη νέα δομή της κυβέρνησης.

Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί σε Σώμα η Βουλή, θα εκλεγεί προεδρείο, θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και στο επόμενο, άμεσο, διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο οποίος, όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου μπορεί να ανήκει και στην κεντροδεξιά.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα των εκλογών 2015 σε όλους τους δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.