Σοκ στους ξένους με τα αποτελέσματα των εκλογών: Πεντοζάλι ξεκίνησαν ήδη οι αγορές

Πώς σχολιάζουν οι ξένοι τα αποτελέσματα των εκλογών;

Το γύρο του κόσμου κάνουν εδώ και λίγα λεπτά τα exit polls από τις ελληνικές εκλογές, με τις αντιδράσεις να αποτελούν πρώτη είδηση στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Αξέχαστες παραμένουν ακόμα οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα: «Αν συνεχίσουν έτσι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά Ελλάδα, Ευρώπη, προοπτική», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στις αγορές είπε ότι «εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν» ή -μιας και βρίσκεται στην Κρήτη- «εμείς θα παίζουμε τη λύρα και αυτοί θα χορεύουν… πεντοζάλη».

ξένοι μετά τα αποτελέσματα ασχολούνται με τη βέβαιη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και το ηχηρό μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα κατά της λιτότητας.

Με εκτενή ρεπορτάζ από την Αθήνα, οι ανταποκριτές ξένων χωρών, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε σε αυτές τις εκλογές κάθε προηγούμενο, μεταδίδουν το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα στις εκλογές.

Πρώτη η βρετανική Guardian, η οποία καλύπτει ζωντανά την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση μετέδωσε τα πρώτα exit polls από την Αθήνα, σύμφωνα με τα οποία το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ηγείται με ποσοστό έως και 12%.

Για καθαρή νίκη του κόμματος κατά της λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο και το βρετανικό BBC, όπου οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές είναι πρώτο θέμα.

Στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη πλειοψηφία, σύμφωνα με τα exit polls, αναφέρονται και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με το Reuters να κάνει ειδική αναφορά στο Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή, που παλεύουν για την τρίτη θέση.

«Σαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ» είναι ο τίτλος της ιταλικής La Reppublica, ενώ στο ίδιος μήκος κύματος – «Σαρώνει ο Τσίπρας» – είναι ο τίτλος και της Corriere della Sera.

Στη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται επίσης τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, με τη Monde να κάνει λόγο για «θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα».

Διαβάστε ποια τα αποτελέσματα των exit polls και τι συνέβη με τις διαρροές των exit polls.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.