Δημοσκόπηση Alco: ποια τα νέα ποσοστά. Πόσοι στηρίζουν Τσίπρα

Ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ALCO για την κυβέρνηση Τσίπρα;

Το 59% των πολιτών δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO για το pontiki.gr.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα της δημοσκόπησης Alco «εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», «ναι» απάντησε το 59%, «όχι» το 34% ενώ το 7% δεν απάντησε

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δίνει το 98% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 11% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 60% της Χρυσής Αυγής, το 53% του Ποταμιού, το 48% του ΚΚΕ, το 94% των ΑΝΕΛ και το 57% του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης το 39% της δημοσκόπησης ALCO αξιολογεί θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις, το 2% πολύ θετικά, το 19% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά, το 7% αρνητικά, το 2% πολύ αρνητικά και το 6% δεν απάντησε.

Δείτε τη φωτογραφία δεξιά με τα ποσοστά της δημοσκόπησης ALCO:
dimoskopisi

Ανά κομματική προτίμηση, οι ψηφοφόροι των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας με τις προγραμματικές δηλώσεις. Θετική αξιολόγηση στις προγραμματικές δηλώσεις δίνει το 31% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 88% της Χρυσής Αυγής, το 47% του Ποταμιού, το 41% του ΚΚΕ και το 68% του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης ALCO «Τι αισθανθήκατε κυρίως ακούγοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού» το 21% απάντησε «ενθουσιασμό», το 27% «υπερηφάνεια», το 24% «τίποτα ιδιαίτερο», το 20% «ανησυχία», το 2% «απογοήτευση» και το 6% δεν απάντησε.

Σε ότι αφορά την στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, το 75% των ερωτηθέντων συμφωνεί, το 15% διαφωνεί και δεν απαντά το 10%.

Ανά κομματική προτίμηση με τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης συμφωνούν σε ποσοστά άνω του 90% οι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Χρυσής Αυγής. Επίσης συμφωνεί το 41% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 69% του Ποταμιού, το 73% του ΚΚΕ και το 69% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε τι δείχνει για την κυβέρνηση η δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ποια η ανατρεπτική δημοσκόπηση για Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.