Χαμός στο Ευρωκοινοβούλιο: Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν Ντράγκι-Μαριάς [video]

Γιατί διαπληκτίστηκαν έντονα Ντράγκι και Μαριάς στο Ευρωκοινοβούλιο;

Άναψαν τα αίματα στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κονταροχτυπήθηκε με τον ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά για τις πολιτικές που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εις βάρος της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα των ομολόγων.

Ο Μαριάς κατηγόρησε τον Ντράγκι ότι ασκεί εκβιαστική πολιτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και στις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Τόνισε πως η απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα είναι παράνομη από τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης.

«Δεν είστε ανθύπατος της Ευρώπης. Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ που απεκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2014», κατέληξε ο Μαριάς.

Αμέσως ο Ντράγκι πήρε τον λόγο, σημειώνοντας πως «εξακολουθούν κάποιοι να κάνουν λάθος και να πιστεύουν ότι τα κέρδη τα κρατάει η ΕΚΤ. Αυτό είναι λάθος. Τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες που τα πιστώνουν στους εθνικούς λογαριασμούς. Και από εκεί μεταφέρονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας. Άρα, τα κεφάλαια βρίσκονται εκεί προς χρηματοδότηση».

Δύσκολα, όμως, μπόρεσε να προχωρήσει την ομιλία του, καθώς παρενέβη ο Μαριάς και ο Ντράγκι έλεγε συνεχώς «όχι, όχι», για να καταφέρει να πει ότι «η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα εφόσον τηρεί το πρόγραμμα».

Δείτε το βίντεο με τον καυγά Ντράγκι-Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο:

Διαβάστε γιατί η ΕΚΤ αύξησε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες και το ηλέφωνο Ντράγκι στον Τσίπρα για τα ελληνικά ομόλογα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.