Γιάννης Βαρουφάκης: “Είμαι πολύ δυσαρεστημένος που….”

Τι αποκάλυψε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στον Γιώργο Αυτιά; Γιατί ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι δυσαρεστημένος;

Δεν ήθελα να είμαι υπουργός οικονομικών, αλλά ούτε να είμαι στη Βουλή! Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στον Γιώργο Αυτιά. Όμως επεσήμανε πως τον «ευχαριστεί τον πρωθυπουργό που τον επέλεξε για τη θέση, αλλά είναι και πολύ δυσαρεστημένος ταυτόχρονα».

“Σταμάτα να μιλάς και δείξε μας τι μπορεί να γίνει” του είπε ο Τσίπρας και ανέλαβε. Στην ίδια συνέντευξη ο Γιάννης Βαρυφάκης, επιβεβαίωσε για το τι του είπε ψιθυριστά ο Ντάισελμπλουμ! “Μόλις σκότωσες την Τρόικα” είπε και εκείνος του απάντησε “τιμή μου”.

Όσον αφορά στην ταμειακή κατάσταση της χώρας, ο Γιάννης Βαρυφάκης σημείωσε πως «είναι ικανοποιητική όσον αφορά στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Όμως ένα έχω να πω: Πληρώνετε τους φόρους σας. Δεν αρκεί μόνο να λέμε “όχι” στους εταίρους. Πρέπει, όσοι έχουμε, να είμαστε συνεπείς».

Ο Γιάννης Βαρυφάκης διευκρίνισε επίσης πως δεν θα κληθούν όλοι να πληρώσουν, ώστε να επιτευχθεί πλεονασματικός προϋπολογισμός, αλλά θα μπει ένα εισοδηματικό όριο.

«Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας, εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι’ αυτό, θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν, όχι σε αυτούς που δεν έχουν. Προφανώς θα είναι στοχευμένος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρυφάκης.

Δείτε γιατί είναι έξαλλος με τον Γιάννη Βαρουφάκη ο Σόιμπλε και ποιοι θα πληρώσουν έκτακτο φόρο σύμφωνα με τον Βαρουφάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.