Καιρός 7 Ιανουαρίου: στο ψυγείο η χώρα, πού θα χαλάσει ο καιρός

Σε ποιες περιοχές πρόκειται να καταλάβει ο καιρός 7 Ιανουαρίου με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες; Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Σφοδρή κακοκαιρία περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Αρχικά ο καιρός 7 Ιανουαρίου στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και σιγά σιγά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στην Πίνδο και τη δυτική Μακεδονία από 1500 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Ομως από το μεσημέρι τα φαινομενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στις περιοχές αυτές και θα αρχίσου να εντείνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Στα υπόλοιπα ανατολικά, νότια και νησιωτικά τμήματα της χώρας καιρός 7 Ιανουαρίου θα έχει λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά εως 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως απο το μεσημέρι θα γυρίσουν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Περιμένουμε νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονια θα πέσουν το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 14 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 15 βαθμούς.

Στην Αττική στον καιρό 7 Ιανουαρίου περιμένουμε άστατο καιρό καθώς θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο αλλά και κάποιες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές. Από το απόγευμα και μετά θα πέσει χιονόνερο και το βράδυ θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού 7 Ιανουαρίου περιμένουμε από το απόγευμα και μετά, με χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα ενώ οι οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ. Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς θα κινηθεί ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη οπου τα χιόνια θα φτάσουν όχι μόνο στην Αττική και την Αθήνα, αλλά και στα νησιά, ακόμη και στη Κρήτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.