Σάλος στα Κατεχόμενα: Τι σέρβιραν πάνω σε τουρκική σημαία

Τι σέρβιραν πάνω σε τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα;

Αντιδράσεις προκάλεσε στα Κατεχόμενα η τοποθέτηση κερασμάτων και συγκεκριμένα μπουρεκιών και χυμών πάνω στις σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους που ήταν στο τραπέζι που χρησιμοποιούσε ως βήμα ομιλίας ο Ντερβίς Έρογλου σε ‘προεκλογική’ του ομιλία σε χωριό.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η φωτογραφία που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε αμέσως επικριτικά σχόλια καθώς στα κατεχόμενα υπάρχει ο “νόμος περί σημαιών” που απαγορεύει τη χρήση τους ως… τραπεζομάντιλο γιατί θεωρείται εκμετάλλευση συμβόλων. Η φωτογραφία μεταπήδησε γρήγορα και στα τουρκικά ΜΜΕ, κυρίως τα ηλεκτρονικά, που έφεραν τον τίτλο “πάνω από τις σημαίες λαχματζού” και έγραφαν για τις αντιδράσεις.

Εξαιτίας των σχολίων, η “προεδρία” αναγκάστηκε χθες αργά το απόγευμα να βγάλει γραπτή δήλωση με την οποία ο κ. Έρογλου δηλώνει άτομο που σέβεται πάντα τις σημαίες, και την τουρκική και του ψευδοκράτους.

Μιλώντας σε ένα χωριό, στο τραπέζι υπήρχαν απλωμένες οι σημαίες και πάνω σε αυτές με καλή πρόθεση τοποθετήθηκαν ως κεράσματα, το κυπριακό παραδοσιακό μπουρέκι, εξήγησε στην δήλωσή του ο κ. Έρογλου εκφράζοντας λύπη γιατί “η φωτογραφία εκείνης της στιγμής έγινε προσπάθεια να την εκμεταλλευτούν κάποιοι”. Δεν είναι μόνο στην πολιτική του καριέρα αλλά είναι γνωστό πως αγαπά το έθνος, την πατρίδα και την σημαία.

Η στήριξη των σημαιών της Τουρκίας και του ψευδοκράτους είναι από τις κύριες αποστολές του στην πολιτική, πρόσθεσε, λέγοντας ότι όλοι το ξέρουν αυτό, γι` αυτό και είναι λυπηρό που κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Όπως γράφει η Γενί Ντουζέν, ο “νόμος περί σημαιών” απαγορεύει τη χρήση της σημαίας εκτός από επίσημες τελετές, ως περιτύλιγμα, σε φορέματα ή φόρμες, να κάθονται ή να πατούν επάνω, ως διακοσμητικά σε έδρες, εξέδρες ή βήματα λόγου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται επίσης παραλληλισμός με την ανάρτηση της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας στους Βαλκανικούς αγώνες κλειστού στίβου που διεξάγονται στην Κωνσταντινούπολη, όπου Κύπριος αθλητής ήρθε πρώτος στο επί κοντώ και η σημαία της Κύπρου κυμάτισε στο υψηλότερο βάθρο και μετά την τουρκική.

Διαβάστε ποια η απίστευτη τουρκική πρόκληση στα κατεχόμενα και δείτε το βίντεο με τα επεισόδια στα κατεχόμενα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.