Βόμβα στον ΑΝΤ1: Γιατί αποχωρεί η Μαρία Χούκλη (;)

Γιατί αποχωρεί από τον ΑΝΤ1 η Μαρία Χούκλη;

Σημαντικές ανατροπές προμηνύουν για τον ΑΝΤ1 και ειδικότερα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι η Μαρία Χούκλη φέρεται αποφασισμένη – μετά από πέντε χρόνια στην παρουσίαση του δελτίου, να ολοκληρώσει τη συνεργασία της με το κανάλι.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με δημοσιεύμα στην εφημερίδα το “Καρφί” επικαλούνται το συμβόλαιο της δημοσιογράφου που λήγει τον προσεχή Μάιο, δηλαδή σε τρεις μήνες, για να τονίσουν την απροθυμία της να συζητήσει με τη διοίκηση του σταθμού το ενδεχόμενο της ανανέωσής του.

Η Μαρία Χούκλη σε αυτή τη φάση της καριέρας της – υποστηρίζουν άνθρωποι που συνομιλούν μαζί της, θα επιθυμούσε να επιστρέψει στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση, χωρίς προς το παρόν να έχει ανοίξει κάποια σχετική συζήτηση… παρά τις φήμες που θέλουν οι προθέσεις της να είναι γνωστές σε όσους έχουν δυνατότητα παρέμβασης και διαμόρφωσης του νέου φορέα που έχει εξαγγελθεί.

Θυμίζουμε ότι η Μαρία Χούκλη μετά από πολυετή συνεργασία με την ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, το καλοκαίρι του 2010 υποβάλει την παραίτησή της. Λίγο καιρό μετά σε συνέντευξη εξηγεί τους λόγους:

«Στην απόφασή μου μέτρησε σαφέστατα το νέο καθεστώς αμοιβών, θεώρησα ισοπεδωτικό αυτό που έγινε. Κατανοώ απολύτως ότι υπήρχαν ακραίες αμοιβές, απότοκο μιας παλιάς εποχής που όλα ήταν διαφορετικά στο μιντιακό χρηματιστήριο. Το εκκρεμές όμως πήγε στην άλλη άκρη και το θεώρησα ισοπεδωτικό για έναν επαγγελματία τόσων ετών να αμείβομαι με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον είναι λίγο μετέωρη η ΕΡΤ. Παρόλα αυτά πιστεύω στη δημόσια τηλεόραση και θα πιστεύω πάντα».

Έτσι το φθινόπωρο του ίδιου έτους η Μαρία Χούκλη μετακινείται στον ΑΝΤ1 που εκείνο το διάστημα είχε απολέσει την πρωτιά στις ειδήσεις και μαζί με τον τότε γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Στρατή Λιαρέλλη ξεκινούν μια προσπάθεια εγκαινιάζοντας ένα νέο δελτίο ειδήσεων – κόντρα στα υπόλοιπα, χωρίς «παράθυρα» και σχολιαστές.

Η προσπάθειά τους δικαιώθηκε, αλλά όχι αμέσως. Χρειάστηκε πρώτα να επιμείνουν και φυσικά να στηρίξουν το μοντέλο. Σήμερα το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είναι πρώτο σε τηλεθέαση.

Διαβάστε πώς η Μαρία Χούκλη εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τι αποκάλυψε η Μαρία Χούκλη για την υγεία της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.