Εξέλιξη βόμβα: Ποιους “καίει” ο Παπακωνσταντίνου με την απολογία του για τη λίστα Λαγκάρντ

Ποιους “καίει” ο Παπακωνσταντίνου με την απολογία του για τη λίστα Λαγκάρντ;

Η Realnews αποκάλυψε το απολογητικό υπόμνημα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τη λίστα Λαγκάρντ τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, «δείχνει» ως υπαίτιο για τον χειρισμό και την τύχη της περίφημης λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει το Ειδικό Δικαστήριο -το δεύτερο στη διάρκεια της μεταπολίτευσης- με μοναδικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό, η Realnews αποκαλύπτει το απολογητικό του υπόμνημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Όσα αναφέρει σε αυτό προδιαγράφουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την υπερασπιστική γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσει ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγορεί ευθέως τον Ι. Διώτη ως εκείνον, ο οποίος κατέστρεψε το usb με τη λίστα Λαγκάρντ που του παρέδωσε και μάλιστα όχι κατά λάθος αλλά εσκεμμένα!

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφήνει δε σαφείς αιχμές ότι αυτό που τελικώς παρέδωσε ο πρώην εισαγγελέας στον διάδοχό του υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, ήταν «πειραγμένο», αρνούμενος ότι εκείνος προχώρησε σε οποιαδήποτε αλλοίωση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ ή ότι έκανε οποιαδήποτε συνεννόηση με τους συγγενείς του, προκειμένου να αφαιρέσει τα ονόματά τους.

Διαβάστε ποια η απόφαση για την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Λίστα Λαγκάρντ και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.