Σταθάκης: “Θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο”. Καταθέσεις – τρέχει να το “μαζέψει”

Τι δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και το πρόβλημα ρευστότητας; Διαβάστε πώς διέψευσε τις δηλώσεις του.

Στα 4-5 δισ. ευρώ προσδιόρισε το ύψος της χρηματοδοτικής γέφυρας ο Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και όπως μετέδωσε μέσα από την ιστοσελίδα της η εφημερίδα, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο, αν δεν ανακάμψουν τα φορολογικά έσοδα, που έχουν υποχωρήσει 7% ή 1,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του διεθνούς πακέτου διάσωσης μέχρι τον Ιούνιο και ζητάει από άλλες κυβερνήσει τις ευρωζώνης να της χορηγήσουν μία χρηματοδότηση γέφυρα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις στο μεταξύ, η οποία εκτίμησε ότι ανέρχεται σε 4-5 δισ. ευρώ.

«Εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρα, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ», φέρεται να δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης, σκορπώντας ανησυχία για την ασφάλεια των καταθέσεων.

Διαψεύδει μέσω Twitter ο Γιώργος Σταθάκης τις δηλώσεις για το πρόβλημα ρευστότητας.

Πάντως, με ανάρτησή του αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Twitter ο Γιώργος Σταθάκης διέψευσε ότι δήλωσε στη Wall Street Journal πως η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο.

«Στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο», ανέφερε σε σχόλιό του ο Γιώργος Σταθάκης στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας πως «κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

«Οι προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσουμε στη Βουλή περιγράφουν το σχέδιο που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ταμειακές ροές. Δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας», πρόσθεσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιώργος Σταθάκης:

stathakis

Διαβάστε οιος είναι ο Γιώργος Σταθάκης, ο νέος υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλία και Τουρισμού και γιατί το UNFOLLOW ζητά από την Γιάννα Αγγελοπούλου 800.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.